“Zli dusi” srpskog roka stižu u Zemun… Bijesovi 11. januara u Festu

0
36
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović

Grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca ni u ovoj sezoni neće zaobići Zemun –  nastupiće u subotu, 11.januara 2020. godine u Festu.

Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom Bader Majnhof da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u Sent Galen, pa Čajna Blu i, konačno, u Bjesovi (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”.

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao – Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali šest albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe našeg postojanja.

Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil “Sve što vidim i sve što znam”.

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju, i to tradiciju koja se ne propušta. Očekuje se pun klub i fantastičan koncert ove subote u Festu – nemojte to propustiti.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska) i u klubu Fest po ceni od 700 dinara. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime