Home»Muzika»“Die hard” fan Guns N’ Roses sinu dao ime Eksl, a bend ga sada tuži i traži mu brdo para

“Die hard” fan Guns N’ Roses sinu dao ime Eksl, a bend ga sada tuži i traži mu brdo para

4
Shares
Pinterest Google+
Guns N` Roses/Photo: YouTube printscreen
Guns N` Roses/Photo: YouTube printscreen

Veliki obožavalac Guns N’ Roses, možda jedini koji ima doživotnu zabranu pristupa na njihove koncerte, uskoro će morati na sud jer su se na njega obrušili i bend i njegov diskograf.

Još je u oktobru prošle godine objavljeno da je Riku Dansfordu doživotno zabranjen dolazak na koncerte Guns N’ Roses zbog navodnog curenja neobjavljenih demo snimaka sa sessiona albuma “Chinese Democracy”. Bend i Universal Music Group preduzimaju pravne postupke protiv samoopisanog ‘die hard’ obožavaoca Guns N’ Roses, javlja TMZ.

Naime, Dansforda je zaustavilo obezbeženje na putu prema koncertu Guns N´ Roses u Vičiti u Kansasu, gde su mu rekli da mu je zabranjen pristup nastupima benda do kraja života. Za Consequence of Sound je opisujući incident, Dansford rekao da je on “die hard Guns N ‘Roses obožavalac”, i da je nedavno svom novorođenom sinu dao ime Eksl, a GN’R je prethodno gledao 32 puta na koncertu.

Nagađa se da je zabrana Dansfordu proizašla iz njegove akcije, jer se sumnja da je baš on na internet pustio tada još neobjavljene pesme s povratničkog albuma “Chinese Democracy”, a sada tom ‘die hard’ fanu preti i tužba za novčanu odštetu.

Sporna muzika je došla do Dansforda, ali i drugih osoba kad je bivši portparol benda, Tom Zutut prodao na aukciji hard disk pun digitalnih snimaka muzike Guns N´ Roses. Posle saznanja o aukciji, menadžment Guns N´ Roses platio je 15.000 dolara Dansfordu i ostalima, kako bi otkupili snimke. Međutim, Universal tvrdi da je Dansford prekršio sporazum, jer su snimci počeli da se pojavljuju online mesec dana posle te transakcije.

Dansford i dalje insistira na tvrdnji da je neko drugi pustio te snimke i da je on obavestio menadžment benda čim je otkrio da su pesme podeljene na mreži.

U izjavi za TMZ, predstavnik GN’R rekao je komentariđući Zututov potez:

– Strahovito je razočaravajuće, tužno i nesretno što je izvršni direktor diskografske kuće koji se bavio bendom u svojim ranim godinama smatrao prikladnim da na aukciji proda neobjavljene materijale koje poseduje njegov bivši poslodavac.

A kako se čini najdeblji kraj će izvući jedan ‘die hard’ obožavalac.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Okupila se Nirvana... evo kako danas zvuče. Iako... bez njega - to nije to

Next post

Dodeljene nagrade Zlatni globus, pobedio film "iz senke"... Ovo su svi najbolji filmovi i TV serije iz 2019.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *