Treba znati biti Džoker… Finiks je imao petlju da glumi “na procenat” i zato je danas bogat kao Krez

0
73
Hoakin Finiks/ Photo: imdb.com
Hoakin Finiks/ Photo: imdb.com

Hoakin Finiks prešao je put od dečijeg TV glumca do holivudske zvezde uz pomoć filmova poput “Gladijatora”, a poslednji film u kom Finiks glumi, “Džoker”, dobio je više nominacija za Zlatni globus, što se svakako odrazilo i na njegovo bogatstvo.

Finiks prilično otvoreno govori o svom detinjstvu, pa čak i o odnosu sa koleginicom Runi Marom, ali manje se toga zna o njegovom finansijskom stanju. Evo šta znamo o tome.

Za početak, sajt Celebrity Net Worth procenjuje njegovo bogatstvo na 35 miliona dolara.

Njegova zarada varirala je tokom cele karijere. “Gladijator” je, svakako, film od kog je Finiks najviše zaradio. Međutim, nije poznato koliko je novca dobio za tu ulogu.

Joker/Photo: YouTube printscreen
Joker/Photo: YouTube printscreen

Takođe nije poznato ni koliko je Finiks plaćen za ulogu u “Džokeru”, ali objavljeno je da je prihvatio nižu platu u zamenu za procenat od zarade filma. Prema nekim proračunima, ukoliko dobije makar 5 odsto od zarade filma, to bi značilo 25 miliona dolara.

Film “Džoker” je na blagajnama širom sveta zaradio preko milijardu dolara, a trenutno je prvi na listi filmova sa “R” oznakom po zaradi.

Finiks je podržao mnoge organizacije poput Amnesty International ili Mirovnog saveza. Takođe je u upravnom odboru fonda Lunchbox, neprofitne organizacije koja svakodnevno obezbeđuje obroke učenicima u Sovetu u Južnoj Africi.

On je i vegan, kao i borac za prava životinja. Pojavljivao se u oglasima organizacije PETA, a bio je narator i u dokumentarnom filmu iz 2005. koji se bavio time kako ljudi ekonomski zavise od životinja.

https://www.youtube.com/watch?v=-_DJEzZk2pc

HL/Izvor: BBC news na srpskom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime