Kakav je to bio lik… Fredi Merkjuri svojim prijateljima šalje praznične poklone i posle smrti

0
131
Fredi Merkjuri/Photo: YouTube printscreen
Fredi Merkjuri/Photo: YouTube printscreen

Pevač Fredi Merkjuri, koji je preminuo pre 28 godina od posledica AIDS-a, bio je poznat po darežljivosti.

Kako prenosi britanska štampa, on je novogodišnje poklone prijateljima nastavio da šalje i nakon smrti.

Naime, kako navodi britanski Mirror, pevač je uredio testamentom da lanac prodavnica Fortnum & Mejson svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton Džon u svojoj knjizi “Ljubav je lek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a” (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podelio je detalje o Fredijevim poslednjim danima.

https://www.youtube.com/watch?v=uT9MXA09S40

– Nekoliko nedelja posle sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Fredi ostavio posljednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i doneo nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umetnika, britanskog slikara Henrija Skota Tuka. I unutra je bila poruka od Fredija. Godinama pre Fredi i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša “drag-kraljica alter ega”. Ja sam bio Šeron, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: “Draga Šeron, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić”.

Elton Džon/Photo: facebook@elthonjohn
Elton Džon/Photo: facebook@elthonjohn

Elton Džon je rekao da su ga tada preplavile emocije.

– Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dete. Taj predivan čovek u svojim poslednjim danima nekako je uspeo da za mene pronađe lep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega setim kad razmišljam o Frediju jer odražava njegov karakter. U smrti me podsetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu – poručio je Elton.

HL/Izvor: cdm,me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime