Krenulo je… Zvanično otvoren konkurs za Bunt Rok Festival 2020.

0
33
Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX
Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX

Otvoren je Javni konkurs za šesti Bunt rok festival – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju Radio- televizija Srbije i emisija “Bunt”.

Do 12. februara 2020. svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta, tekst pesme, biografiju i fotografiju benda na imejl adresu: buntrokfestivalŽgmail.com ili na poštansku adresu Radio Televizije Srbije (RTS, ul. Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom: “Bunt Rok Festival 2020”).

Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su na sajtu RTS.

Bunt rok festival je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjih pet godina ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo 800 autora i bendova iz cele Srbije a njih 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu.

Kao i prethodnih godina, nagradni fond takmičenja Bunt Rok Festival RTS- a i ovoga puta čine brojne i izuzetno vredne nagrade- od novčanih, preko robnih, do muzičkih… Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema RTS, osim titule pobednika 6. izdanja festivala, dobiti i priliku da nastupe na najprestižnijim i najvećim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Prethodno, spektakularno finale Bunt rok festivala, zaokružilo je petogodišnji ciklus i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS, nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i značajnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora.

Branka Glavonjić/Photo: BRF promo
Branka Glavonjić/Photo: BRF promo

Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok festivala i emisije “Bunt” pizvala je bendove da se prijave na festival:

– Pozivamo sve mlade i nove rok bendove i autore da se prijave: pripremite svoje biografije, fotografije i pesmu u trajanju do 5 minuta i pošaljite nam imejlom ili na poštansku adresu RTS. Pravilnik i uslove konkursa pročitajte na sajtu RTS-a (Konkursi 2019). Bunt Rok Festival je sve značajniji kao svojevrsna platforma za razvoj muzičke scene i veću prisutnost novih generacija, koje poseduju autorski potencijal a nemaju medijski prostor gde da predstave to što rade. Naročito je danas izuzetno važno biti drugačiji i naša misija je da i dalje podržavamo rad autora koji su autentični i različiti u odnosu na ono što nam muzička scena u Srbiji trenutno nudi. Konkurs za prijave takmičara na 6. Bunt rok festivalu RTS-a je otvoren, vaše prijave i pesme očekujemo – prijavite se!

https://www.youtube.com/watch?v=kUD_VdEoru0

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime