PREMIJERA: “Present Tense”… Alitor predstavio novi singl

0
33
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Inđijski metal sastav Alitor objavio je novi singl pod nazivom “Present Tense” sa predstojećeg, drugog albuma. 

Singl je objavljen na zvaničnom YouTube kanalu benda u formi lyrics videa.

Alitor će drugi album, koji simbolično nosi naziv “II”, realizovati u saradnji sa izdavačkom kućom Take It Or Leave it Records iz Beograda.

Da podsetimo, bend je prethodnog meseca predstavio spot za pesmu “Consecration” koji možete da pogledate na ovom linku.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Paralelno sa izdavanjem novog albuma, bend će putem kanala Take it or leave it Recordsa digitalno reizdati i sva dosadašnja izdanja: “Embittered (EP, 2012, samoizdanje), “Eternal Depression” (LP, 2014, Witches Brew) i singl “Patterns of Redemption” (2017, samoizdanje).

Inače, od početka decembra Alitor ponovo funkcioniše u originalnoj postavi. Doskorašnji gitarista, Igor Marinić (ex Prototype Unleashed), koji je učestvovao na snimanju albuma i koji je jedan od autora dve numere na samom izdanju, više nije član benda.

Na njegovo mesto došao je (vratio se) Aleksandar Stevanović, originalni gitarista, inače glavni autor numere “Present Tense”.

Više o ovoj pesmi nam je rekao frontmen benda, Marko:
– “Snaga“, inače radni naziv pesme, je jedna od prvih numera koja je napisana za novi album. Sada već davne 2015. godine Alek je došao na probu sa ovom pesmom koja je manje – više u originalnom aranžmanu od samog početka. Muzički, pesma odiše sirovom energijom i može se posmatrati kao neka vrsta “ode” našim thrash metal korenima (ako mogu tako reći). Tekstualno, pesma se bavi vremenom i trenutnim stanjem svesti u našoj državi.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Album “II” sniman je tokom 2019. godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production u saradnji sa Lukom Matkovićem (Quasarborn, Bombarder), zvaničnim producentom ovog izdanja.

Najnoviji singl benda možete pogledati u nastavku vesti, a prvi naredni koncert Alitora zakazan je za 13. januar u novosadskom klubu Shamrock, koji se realizuje u okviru manifestacije “Doček 7528”.

Više informacije možete na potražite na ovom linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime