Headliner prvi preslušao novi album Nevernih beba… Uhvati te, i ne pušta…

0
136
Neverne bebe, studio/Photo: Privatna arhiva
Neverne bebe, studio/Photo: Privatna arhiva

U danu kada su Neverne bebe dobile bebu, odnosno pevačica Jelena Pudar postala mama devojčice Nike, imali smo privilegiju da preslušamo dobar deo njihovog materijala za novi album, koji bi trebalo da se pojavi na proleće naredne godine.

Sa dodatnim razlogom da budu dobro raspoloženi, u studiju su nas dočekali Tijana, Marijana, Milan i Vlajko, koji su tog dana prvo, kao što je red, obradovali i četrdesetak najvernijih fanova iz čitave Srbije koji su takođe dobili priliku da među prvima čuju šta nas to čeka na novom albumu Beba. Na taj način bend im se na poseban način zahvalio za dugogodišnju vernost, a uprkos ledenoj kiši i snegu neki od njih potegli su put izdaleka, iz Leskovca, Zaječara, Jagodine, Bačkog Petrovca… što najbolje govori kakve to fanove ima bend.

Neverne bebe, studio/Photo: Privatna arhiva
Neverne bebe, studio/Photo: Privatna arhiva

Zanimljivo je da bend nije sačekao da sve bude “skockano i ispeglano” pre nego što nam je pustio nove pesme.

– Ovo je na nekih 60% kad je reč o produkciji, tek sad nas čekaju ona “fina podešavanja”, Ranđa treba da odsvira još dosta gitara, vokali su na nekih 95%, ali želeli smo da čujete pesme ovakve kakve jesu i da osetite emiciju koja stoji iza njih – rekao je Milan pre nego što je pustio interesantan intro koji će najverovatnije otvoriti album.

Za razliku od fanova koji su imali priliku da čuju sedam novih pesama (ako računamo i “Zajedno” koja već postaje veliki hit posle sjajnog spota sa Nenom Belanom), Bebe su nam priredile novogodišnje iznenađenje sa dodatne dve numere, tako da smo preslušali gotovo kompletan novi album za koji se, kako se priča, otimaju sve velike domaće diskografske kuće.

Pošto ne možemo o detaljima, što je savim normalno, pokušaćemo da vam utisak o pesmama koje treba da naslede svevremenske hitove kao što su “Dvoje”, “Praštam”, “Priča o nama”, “Da ima nas”, “Pogledaj u sunce”… prenesemo kroz utiske i emocije koje izazivaju. Dakle, novi album Nevernih beba su Neverne bebe u svom najboljem izdanju. Široke, moćne, rasvirane melodije, mnoštvo neočekivanih detalja koji ispunjavaju muzičku sliku, virtuozne solo deonice s mirisom osamdesetih, sigurni i očaravajući vokali, čini se nikad zreliji tekstovi i bujica energije koja se valja između moderne produkcije i retro atmosfere, prosto te uzmu pod svoje i ne puštaju od početka do kraja.

Tu je sve što jedan dobar album treba i mora da ima – hitovi na “prvu loptu”, moćne balade od kojih se ježi koža, rapsodije pojačane do daske za vožnju dugim, pravim putem sa naočarima za sunce i prstima koji dobuju po volanu, koncertni favoriti uz koje je lako zamisliti hiljade ljudi s rukama podignutim uvis kako punim grlom pevaju refrene, poluakustična himna kojom će se zatvarati koncerti jer posle nje će jedino biti moguće da se pogase svetla i spusti zavesa… sve to ovaj album ima. I još nešto više od toga.

To je naš utisak. Koji su Bebe pažljivo saslušale, kao i zapažanja i sugestije fanova. Da li će ih primeniti ili ne, da li će to imati uticaja na “finalni proizvod” ili neće, nije zapravo važno. Prosto je bilo lepo od njih. I pametno. I zrelo. U maniru velikog benda. Što Neverne bebe definitivno jesu.

Konačno, pravi sud o ovom albumu i pesmama s njega daće, kako to uvek biva, publika i vreme. Ali jedno je sigurno, Neverne bebe znaju šta rade. U svakom pogledu. I to rade odlično.

[infobox title=’Mama Jelena vraća se do leta…’]

Neverne bebe/ Photo: AleX
Neverne bebe/ Photo: AleX

Pevačica Nevernih beba Jelena Pudar porodila se 28. decembra i ćerki dala ime Nika. Otac je košakaški trener Nikola Marković. Jelenu će do povratka u bend, najverovatnije tokom narednog leta, na svirkama menjati Bojana Račić.[/infobox]

HL

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime