Da li znate zašto su Stonesi neuništivi… Svi članovi su barem jednom pogledali smrti u oči

0
207
Photo: Facebook @therollingstones
Photo: Facebook @therollingstones

Metuzalemi rocka u poslednje vreme su sve intenzivnije prisutni u svetskim medijima, otkrivajući neke detalje o velikim iskušenjima kroz koja su prolazili – i ozbiljno najavljujući novi studijski album u 2020.

Roni Vud tvrdi da su Rolling Stones “neuništivši” pošto je više članova preživelo ozbiljne zdravstvene probleme.

Sam Vud je pobedio rak pluća 2017. godine, bubnjar Čarli Vots pobedio je rak grla 2006. godine posle dve operacije, ranije ove godine frontmen Mik Džeger imao je operaciju srca, dok je 2006. godine Kit Ričards pretrpeo krvarenje u mozgu pošto je pao sa drveta.

Govoreći za britanski The Sun, Vud je rekao:

– Posle 50 godina pušačkog lanca, moj život je visio o koncu, ali preživeo sam. Doktori su uspeli da uklone tumor s mog levog plućnog krila, a hvala Bogu da se rak nije proširio.

Gitarista je dodao da je zdraviji nego ikad.

– Sada mi pluća deluju kao kod mladića koji nikada nije pušio. Konačno sam prestao da pušim pre četiri godine.

The Rolling Stones/Photo: Promo
The Rolling Stones/Photo: Promo

Sedamdesete su, tvrdi, bile njegovo divlje vreme, kada je na zabave donosio opremu za pušenje kokaina, a ljudi su govorili “Jebeno si lud”, ali voleo je to.

Roni Vud je otkrio da je bend planirao da snimi potpuno novi LP u 2016. godini, ali umesto toga fokusirao se tada na covere koje su snimili za album ”Blue & Lonesome”.

Ipak, Rolling Stones su sada pred realizacijom novog materijala.

Još u novembru 2018. Kit Ričards je rekao da su se on i Džeger mesec dana ranije pridružili producentu Donu Vajsu na kratkoj studijskoj sesiji.

– Upravo radimo na novim stvarima – rekao je magazinu Rolling Stone. – Super smo se zabavili, izvukli smo neke lepe stvari.

Rolling Stones, koji je nedavno ponovo izdali “Let It Bleed” kao box-set za proslavu 50. godišnjice, u više navrata su bockali znatiželju fanova u vezi svog predstojećeg albuma, uključujući video isečke Džegerovih zapisa u kojima uz vokale svira usnu harmoniku i električnu gitaru.

U međuvremenu Roni Vud je objavio zanimljiv live album “Ronnie Wood with His Wild Five – Mad Lad: A Live Tribute to Chuck Berry”.

Reč je o snimku koncerta koji je sa svojim bendom održao u Wimborne’s Tivoli Theatre i album sa 11 pesama je objavljen 15. 11. 2019.

Album je, zapravo, prvi u trilogiju koji će Vud i bend snimiti u narednim godinama, a svaki od njih je zamišljen kao počast Ronijevim muzičkim junacima. Čaka Berija je odabrao za prvi tribute, jer je on čitav život obožavalac američkog pionira rock and rolla, s kojim je bio i na turneji.

Govoreći o novom studijskom albumu Rolling Stonesa, gitarista je kazao:

– Novi album je poput slagalice, nedostajuće delove moramo još da sastavimo. Nadamo se da ćemo ga objaviti 2020. godine, a zatim nastaviti našu svetsku turneju.

U prilog ovome govori i video u kojem bubnjar Čarli Vots za New Musical Express govori o koncertnim planovima, novom albumu i kraju benda.

HL/Izvor: glas.ba

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime