“Urwell”… Deseti album novosadskog industrial projekta MRT

0
69
MRT/ Photo: Promo
MRT/ Photo: Promo

Posle četiri godine studijske pauze novosadski industrial projekat MRT objavio je deseti album pod nazivom “Urwell” (Crime:Scene Records) .

Na izdanju se nalazi 10 experimentalnih i industrial kompozicija, a snimanje je obavljeno u studiju DURU U Novom Sadu sredinom 2019. godine.

Prepoznatljivi haotični stil projekta MRT kroz “poeziju buke” ovoga puta gazi u ritmične kompozicije. Album je prožet borbom destrukcije i ljubavi, a ni ovaj put nisu izostali vokalni recitali Vilijema Blejka.

MRT/ Photo: Promo
MRT/ Photo: Promo

Za one koji nisu upoznati sa projektom MRT – oni su krajem 2017. godine proslavili 10 godina postojanja pod tim imenom.

Sa radom su počeli 1999. pod nazivom Moki LLok i uradili jedan experimentalan album. Godine 2003. promenili su ime u Prozor i nastupali kao live freejazz/rap/hardcore bend, da bi krajem 2007. ponovo promenili ime projekta u MRT i krenuli se eksperimentalnim industrial zvukom.

Bend je prošao kroz drone/industrial/experimental faze i sada već ima svoj prepoznatljiv zvuk.

MRT iza sebe ima 9 studijskih albuma i jedan live album, nastupaju uživo kao dvojac (ponekad i trojac) a članovi su Inquisitor i dr.Eath.

Album ‘Urwell’ možete besplatno skinuti i preslušati preko Crime:Scene records Bandcamp stranice, kao i preko MRT Bandcamp stranice.

Album “Urwell”, lista pesama:
1. Itakka
2. Bootty Fal
3. PSSR
4. Urwell
5. Memorex
6. Worros Not
7. Zub AR
8. Danzzur
9. Allu
10. Basting

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime