“Mrak”, a nije mračna pesma… Beogradski Risaund ima novi singl i spot

0
36
Risaund/Photo: facebook@risaundrisaund/Ana Vuković
Risaund/Photo: facebook@risaundrisaund/Ana Vuković

Posle više od šest godina pauze beogradski bend Risaund se vratio, u nešto izmenjenom sastavu, i ove godine bili su vredni,

U aprilu su objavili singl pod nazivom “Teretnjak”, a sada godinu zatvaraju drugim singlom, pesmom “Mrak”. Ponovo okupljeni sastav Risaunda sada kombinuje ritam mašinu, analogne sintisajzere i električne gitare. Zvuk je i dalje na tragu indie muzike, ali sa mnogo više uticaja elektronike.

Nova pesma Risaunda topla je priča o skrivanju od hladnoće Mraka. Umerenog tempa, protkana nežnim melodijama koje donose glas, gitare i truba, pesma se lagano razliva, kao stvarnost što se blago razlije tamo negde između trećeg i četvrtog pića. Međutim, sve vreme, iza prozora kafane u kojoj se bend i njegovi slušaoci skrivaju, u dubokoj pozadini pesme nalazi se nemi, mrkli mrak. Njegovo potmulo prisustvo je toliko preteće da ova, na prvi pogled opuštajuća pesma, po njemu dobija i ime. Ali, ipak, to ne znači da je “Mrak” mračna pesma. Ne, ona je, pre svega, jedna opomena da se mraku i mrakovima moramo suprotstaviti nežnošću i zajedništvom tamo gde se svetla ne gase.

Spot za “”Mrak” koji je bend objavio na svom YouTube kanalu predstavlja kolaž autentičnih scena kafanskih druženja zapisanih mobilnim telefonima koje su snimili i ustupili im njihovi prijatelji kojima su, kažu, neizmerno zahvalni.

Pogledajte:

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime