Home»Muzika»Unikatno muzičko putovanje sa bendovima Sputnik i Lepša Brena u novosadskoj Tremi 9. januara

Unikatno muzičko putovanje sa bendovima Sputnik i Lepša Brena u novosadskoj Tremi 9. januara

4
Shares
Pinterest Google+
Sputñik/ Photo: AleX
Sputñik/ Photo: AleX

Ako već unapred razmišljate šta vam je činiti kad prođu novogodišnji i božićni praznici i gde ćete se dobro razmrdati posle silne klope i pića tih dana, novosadski klub Trema ima predlog. Svratite tamo 9. januara, na zajedničku svirku bendova Sputnik i Lepša Brena.

Sputnik je bend koji je inicijalno nastao u Sremskoj Mitrovici, ali se reaktivirao u Novom Sadu, prvo studijski, od 2013. kada objavljuje prvi singl “The Drinkable World”, a zatim i čitavim nizom zapaženih singlova koji su privukli pažnju MTV-a (emitovani 6 puta). Posle dugog perioda traženja postave za žive svirke, bend se i koncertno aktivirao u martu 2017. da bi uskoro počeo sa nastupima na festivalima – usledili su pozivi za Main Stage Exita 2017. i Fusion Stage Exita 2018, kao i Festival 9 u Beogradu 2017. i Revolution Festival u Temišvaru 2018. Bili su noseći bend Serbian Fashion Weeka u oktobru 2017, a nastupali su kao predgrupa Bojani Vunturišević, Deci loših muzičara, Instant Karmi i dva puta turskim darkwave legendama She Past Away.

U februaru 2018. izdali su i debi album “A Memory of Fire” za nezavisnu etiketu “Take It Or Leave It Records”, sa 13 pesama, koji je novosadski Dnevnik proglasio za drugi najbolji regionalni album te godine. Bend ima neuobičajenu postavku, budući da su petorka, koju čine Žikica Milošević (glavni vokal), Valerija Nesterova (prateći vokal), Vladimir Čudinov (gitara) i Kiril Bojko (gitara) – dakle, bend nema bubanj. Sviraju crossover elektropopa i indie rocka koji su sami nazvali “electro rock”. Zanimljivo je da su tri od četiri člana poreklom iz Rusije.

 

Lepša Brena je arhi-pop duo iz Novog Sada/Budimpešte, koji je formiran 2017. godine sa idejom da “kombinuje arhitektonske pojave i teme, sa pop melodijama, i tako probudi osećajnost mrtvih prostora i svest preosećajnih tela u plesu”.

Lepša Brena/Photo: Promo
Lepša Brena/Photo: Promo

Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa povremenim saradnicima, sa kojima uživo izvode svoju muziku.

Lepša Brena do sada iza sebe ima dva konceptualna muzička projekta iz 2018. godine. Prvi, “Prazni gradovi plešu” tematizuje pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova. Druga celina pruža širi pogled na svet oko nas i izlazi u prirodu. “Preglasna priroda” za temu ima pejzaž i pogled čoveka koji napušta klaustrofobičnu bezbednost civilizacije. Novi materijal je u pripremi, pod radnim naslovom “Nova paradigma”.

Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.

Pre i posle koncerta publika će moći da uživa u tematskom DJ setu: synth pop, new wave, dark wave, dark pop…

Ulaznice u pretprodaji od srede 25. decembra u klubu Trema kao i u Mungos Šopu po ceni od 200 dinara. Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 300 dinara.

Previous post

Ultimativni božićni hit dobio je novi spot posle 25 godina... i prvi put prvo mesto na Billboard Hot 100

Next post

Keti Peri je (konačno) odrasla: Baš me briga za slavu, više ne moram da se dokazujem

0

  1. Parizijen
    24/12/2019 at 7:33 pm — Reply

    Lepša Brena? Pa da li je moguće da ste tako nazvali bend? Gde je nestalo kreativnosti uma?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *