Kidanje lanaca u vreme mraka… Beogradski The Bite objavio album “Chains”

0
116
The Bite/Photo: Bojan Stevanović
The Bite/Photo: Bojan Stevanović

Kao što su članovi benda The Bite ranijih meseci i najavljivali, kraj ove godine obeležiće objavljivanje njihovog drugog studijskog albuma.

Posle singlova “Lies” i “Da se ponovo rodim”, kao i spotova za pesme “Go to Hell”, “Znaš” i “We Used To Dance”, bend je višegodišnji rad zaokružio albumom “Chains”.

Na ovom izdanju se, pored ranije objavljenih singlova nalaze i četiri nove pesme: “Age of Dark”, “Hand in the Rubber Glove”, “Meaningless People” i “Change” za koju je (za ovu priliku) urađen i lyric video.

– Živimo u “vremenu mraka” i svi smo, na ovaj ili onaj način, na ličnom, poslovnom, društvenom, kreativnom i intelektualnom nivou vezani “lancima” koje pokušavamo da pokidamo, da napravimo neku važnu “promenu” i budemo “ponovo rođeni”. Da li ćemo uspeti da se izdignemo iznad površnosti koja je zahvatila sve aspekte naših života i iznad besmisla koji nam svima stoji nad glavom, da se izborimo za slobodu da budemo ono što jesmo , stvaramo i radimo ono što volimo… to najviše zavisi od nas samih – objašnjavju članovi benda The Bite nastajanje albuma i dodaju:
– Promena je u našim rukama. Bilo da se radi o našem ličnom Univerzumu i sopstvenim intelektualnim i kreativnim nastojanjima da budemo bolji ili o društvenim prilikama u kojima živimo, mi smo ti koji pokrećemo točkove. Iako se sve pesme na albumu bave različitim segmentima naših života, ovo izdanje kao celina upravo govori o tome.  

Iako sve pesme na albumu potpadaju pod “riff and roll”, zdrav rokenrol koji od samog početka karakteriše The Bite, bend se na ovom izdanju, više nego ikad pre, okrenuo različitim podžanrovima rokenrola.

– Ima tu i klasičnog rokenrola, panka, bluza, southern rok rifova, irish-a… čak i jedna akustična stvar, prva ikada koju smo objavili. Album jeste ‘šareniji’, žanrovski i tematski, ali sve je upakovano u “The Bite formu” i sve smo to mi.

The Bite, Chains, album cover
The Bite, Chains, album cover

Album “Chains” sniman je u King Oliver Music Studios u Beogradu u periodu od 2017. do 2019. godine, a produkciju potpisuju Ivan Srdanović, Miloš Đurić i Bojan Savić.

Kao gosti na realizaciji albuma pojavljuju se i violinistkinja Ana Mrkobrada (Scordisci), kao i prateći vokali Milena Branković (The Trigger), Katarina Popović,  Jelena Vujanović (Void Inn), Nataša Guberinić i Boško Fogl (Lipov Loud).

Digitalnu formu albuma objavio je CD Baby, a izdanje se može  naći na najrelevantnijim streaming/download platformama (Deezer, Google Play, Amazon Music, I Tunes, Spotify, Shazam…) Izdavač CD-a je sam bend i fizičko izdanje albuma biće do kraja 2019.godine dostupno putem zvaničnih stranica benda.

Album “Chains“ možete da preslušate i na zvaničnom YouTube kanalu benda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime