Home»Fun»Kad ono krenete da kukate kako ste matori…  Trip je u 102. godini objavio svoj prvi album i dao savet za dug i produktivan život

Kad ono krenete da kukate kako ste matori…  Trip je u 102. godini objavio svoj prvi album i dao savet za dug i produktivan život

5
Shares
Pinterest Google+
Alan Trip/Photo/YouTube printscreen
Alan Trip/Photo/YouTube printscreen

“Znam da sam lud za tobom, izgubljen bez tebe i priznajem ti svoju naklonost. Ali dušo, postoji problem – jednostavno ne mogu da ti zapamtim ime”.

Ovo je refren jedne od ukupno deset pesama sa albuma “Senior Song Book”, autora Alana Tripa koji je napunio 102 godine!

Sve pesme su šaljivog teksta i iste tematike – tuge zbog starenja.

Senior Song Book, cover
Senior Song Book, cover

Zanimljivo je i to što je ovo album prvenac ovog, kako za sebe kaže, polu-penzionera.

– Ljudi me pitaju kako to da živim toliko dugo, a sačuvao sam mentalnu svežinu. Kada sve uzmem u obzir, odgovor je u tome da se nikad stvarno ne penzionišeš, već da ostaneš aktivan i posle odlaska u penziju. I vaš život će se srećno nastaviti – odgovara Trip.

Japanski stručnjak za dugovečnost, doktor Šigeaki Hinohara, koji je živeo 105 godina, takođe je rekao da je ključ dugog, srećnog života ostati aktivan.

– Ne treba se nikada penzionisati, ali ako se mora, trebalo bi da to bude mnogo kasnije od 65 godina – izjavio je svojevremeno Hinohara.

Hinohara je od svoje 65. godine radio 18 sati, sedam dana u nedelji kao volonter i “uživao je svakog minuta”. U stvari, volontirao je do poslednjih nekoliko meseci pre smrti, 18. jula 2017. godine.

HL/Izvor: BIZlife

 

Previous post

Ska pank žurka u Zemunu... Samostalni referenti ove subote u Festu

Next post

Sećate li se Dafi? E pa upravo je najavila veliki povratak 2020. godine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *