Home»Muzika»Zvanično je… Džon Frušante se vraća u Red Hot Chili Peppers

Zvanično je… Džon Frušante se vraća u Red Hot Chili Peppers

5
Shares
Pinterest Google+
Džon Frušante, RHCP/Photo: YouTube printsvreen
Džon Frušante, RHCP/Photo: YouTube printsvreen

Posle više od deset godina od odlaska iz benda, Džon Frušante se po drugi put vraća u Red Hot Chili Peppers. Grupa je s radošću objavila tu vest u nedelju na kanalima društvenih mreža.

“Red Hot Chili Peppers vas obaveštava da se rastajemo s našim gitaristom s kojim smo svirali poslednjih deset godina, Džošom Klinghoferom. Džoš je sjajan muzičar kojeg poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni na našem vremenu s njim i na bezbroj darova koje je podelio s nama.”, pojasnio je bend, povezujući daleko veću vest: “Također, s velikim uzbuđenjem i punim srcem objavljujemo da se Džon Frušante vraća našoj grupi, Hvala vam”.

 


View this post on Instagram

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers) on

Ne treba preteranih objašnjenja što to znači. Vraća se kreativac koji je doslovce zaslužan za sve najvažnije albume grupe. Obožavaoci Peppersa odavno imaju praksu da albume bez Frušantea i ne računaju, svakako ako se izuzme faza u kojoj je delovao pokojni Hilel Slovak.

Frušanteov poslednji album sa RHCP bio je “Stadium Arcadium” iz 2006. godine posle kojeg je na njegovo mesto došao Dppš Klinghofer koji je snimio dva albuma “I’m With You” (2011) i “The Gateway” (2016). Grupa je već godinama u studiju pokušavajući da iznedri novi album tako da još uvek nije jasno da li je Frušante bio uključen u rad. Svaki obožavalac Peppersa može samo da se nada tome, u smislu da je tajna o njegovom povratku čuvana sve do današnjeg dana.

Red Hot Chili Peppers imaju dogovorene nastupe na nekoliko američkih letnih festivala 2020. a sad kad je Frušante ponovno u bendu očekuje se da ti koncerti budu rasprodati u rekordnom roku.

Albumi na kojima je svirao Džon su: “Mother’s Milk” (1989), “Blood Sugar Sex Magik” (1991), “Californication” (1999), “By the Way” (2002) i spomenuti “Stadium Arcadium”. Njegov neočekivani povratak je velika vest i za obožavaoce i za muzičku industriju.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Dlaka u jajetu... Travolta otkrio "istorijsku" grešku u novom Tarantinovom filmu

Next post

Prljavi šerif, hladni barmen, kobni bogataš i pakosni kauboj u novom spotu "Emotivno miniran" grupe Van Gogh

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *