Home»Muzika»Bunt Rok Festival u Festu… Dingospo Dali, Sanja Tišma i The Filters 20. decembra u zemunskom klubu

Bunt Rok Festival u Festu… Dingospo Dali, Sanja Tišma i The Filters 20. decembra u zemunskom klubu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Posle uspešne prve svirke, održane krajem novembra na kojoj su nastupali bendovi Viva Vops, Logička greška i Wajz, nastavlja se koncertni serijl “Bunt Rok Festival u Klubu Fest”.

U petak, 20. decembra, od 22:00 časa za vas će svirati BRF bendovi: Dingospo Dali, Sanja Tišma & Masa i The Filters.

Dingospo Dali (Beer Fest)/ Photo: AleX
Dingospo Dali (Beer Fest)/ Photo: AleX

Dingospo Dali je alternativni rok sastav, osnovan 2011. godine u Beogradu. Krasi ga epitet jednog od najuzbudljivijih bendova u regionu i svrstava se među one malobrojne muzičke grupe koje ulaze u “žanrovski klinč”- bez ikakvog opterećenja.

Njihova svirka sadrži i dozu besa, koja uvlači u disciplinovanu meditaciju i to je ono zbog čega su koncerti ovog benda jedinstveno iskustvo.

Novim singlom i spotom “Slabost” Dingospo Dali je najavio novi album – “O nečemu lepom” (Long Play). Ekipu benda čine: Sandra Vidojević (vokal), Nemanja Bulatović (bas gitara), Nikola Vidojević (bubanj), Nikola Mišić (električna gitara) i Marko Mićanović (električna gitara).

Pažnju na sebe skrenuli su posle pobede na prvom nacionalnom televizijskom takmičenju demo bendova “Bunt Rok Masters” (2015. u organizaciji TV emisije “Bunt” Radio-televizije Srbije, RTS 2 i Radio Beograda 202),  u kom je učestvovao veliki broj demo bendova iz cele Srbije.

Posle ove pobede usledili su nastupi na festivalima širom Srbije i zemalja u regionu. Njihove svirke bile su deo koncertnih programa Arsenal Festa, Exita, Demofesta u Banjaluci (gde su takođe došli do finala takmičenja), Beerfesta, Zaječarske Gitarijade, Rock Vilidža (Banatski Sokolac), Bedem Festa (Nikšić), Park Festa (Užice)…

Zapažen nastup imali su i u beogradskoj Hali sportova, kada su otvorili koncert švedskom indie-rock sastavu Mando Diao u decembru 2018.

Prošle godine u emisiji BUNT Sanja Tišma osvojila je treće mesto sa pesmom “Kosmos”, koju je inače napisala u srednjoj školi dok je svirala sa ženskim bendom Sinapsa.

Poslen toga, bend je svirao na nekoliko festivala i imao par nastupa. Ispostavilo se da i samo ime benda odgovara maniru gde članovi fluktuiraju i menjaju se po inerciji, što se pokazalo kao zanimljiv koncept. Ovaj multidimenzionalan bend zvuči kao dream pop, dream hop, experimentalni psychodelic rock, na tragu bendova kao što su recimo Cure, Perfect Circle, Sonic Youth…

The Filters (Beer Fest)/ Photo: AleX
The Filters (Beer Fest)/ Photo: AleX

The Filters je petočlani autorski rock bend iz Beograda koji peva na engleskom jeziku. Do sada su objavili jedan EP i singlove ”Pretty girl” i “Highway”.

Pored nastupa u gradovima širom Srbije od kojih se izdvaja Main stage na Belgrade Beer Festu 2018, u februaru 2019. su prvi put svirali preko granice i to u Sloveniji, gde su održali dve svirke u klubovima u Ljubljani i u Izoli.

The Filters trenutno radi na pripremi spotova i prvog albuma, a članovi benda su: Mateja Uzelac (gitara, vokal), Marko Mićanović (gitara), Luka Cvijetić (klavijature), Ivan Kostić (bas gitara, bek vokal) i Marko Rakić (bubnjevi).

Previous post

Svirka, samo svirka... Kolja prvi put u Šapcu i Kosovskoj Mitrovici

Next post

Završen Indie Belgrade 2019... Bobu Bajingtonu priznanje za najbolji film festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *