Home»Muzika»Šiveno po meri… [email protected] Medošević & Borgie predstavili treći singl sa albuma “Opera u Sydneyu”

Šiveno po meri… [email protected] Medošević & Borgie predstavili treći singl sa albuma “Opera u Sydneyu”

4
Shares
Pinterest Google+
Iz@ Medošević & Borgie /Photo: Marko Gracin
[email protected] Medošević & Borgie /Photo: Marko Gracin

Nakon objavljivanja samostalnog prvog albuma “Granulo je sunce” iz 2016. godine, [email protected] Medošević je za sledeći album uzeo pojačanje u ritam sekciji Borgie (Bernard Vukić na bubnju i Berislav Pavišić na basu). Paralelno s promocijom prvenca, Medošević je s Borgiama započeo rad na drugom albumu, za koji se znalo da će biti svojevrstan naklon svim teenage muzičkim uticajima kojima su članovi bili izloženi tokom dugogodišnjeg i nedovršenog procesa odrastanja i sazrevanja.

To je još više došlo do izražaja kada je u Borgie na mesto bubnjara došao Kristian Debeuc, koji je s Izetom svirao u ’90-ima, a nešto kasnije i s Berom. Dakle, nepoznanica nije bilo; moralo se naći mesta za neke momke iz Detroita, Vinkovaca, Londona, Takome i još pokojeg mestašca. A to ustvari znači da je drugi album naslonjen na zvuk Stoogesa, MC 5, Motowna, prve inkarnacije Majki, Motorheada, Sonicsa… pametnom dosta.

Opera u Sidneju, cover/art | Damir Stojnić
Opera u Sidneju, cover/art | Damir Stojnić

Puno je truda i vremena uloženo u stvaranje ovog albuma, a čekanje se itekako isplatilo. Na “Operi u Sydneyu” deset je autorskih pesama od kojih su već obavljena dva singla. Prvi je bio ‘Brodolom / Party’, pjesma u kojoj humorističnim tekstom govore o ozbiljnoj, uvijek aktualnoj temi homoseksualne ljubavi. Muzički, to je klasični garage rock’n’roll kojim su dali hommage bendovima poput The Who, T. Rex, starih Partibrejkersa i Vatrenog poljupca. Drugi singl ‘Dan i noć’ muzički i atmosferski sasvim je drugačija pjesma čiji tekst je brutalno iskren, bolan i moćan istovremeno.

– ‘Dan i noć’ je masna-hypno-grunge bluesara koja vrišti o tumarajućoj stranputici, a šapće o nežnoj i posvećenoj ljubavi. Lepa i tužna, valjajuća i plesna, lagana, a teška, niti muška, niti ženska… – autorov je opis pesme.

Treći singl kojim predstavljaju album je pesma “Tužno osjećanje”.

– I ništa od “Opere” ne bi bilo da nije bilo frendova koji su podmetnuli svoja leđa za bend u različitim fazama stvaranja albuma. Svi oni su navedeni i zapisani na omotu albuma. “Opera” ne donosi ništa revolucionarno novo u muzičkom smislu, ali otkriva svoje korene i to čini do jaja – nikakva konfekcija, nego šivenje po meri: Savile Row rokenrola. – poručuju Izet i Borgie.

Album ‘Opera u Sydneyu’ dostupan je na digitalnim platformama: deezer, iTunes i amazon music.

 

Previous post

Sigma Epsilon predstavio spot za pesmu "Kap"

Next post

Ohridski metal bend Hardfaced objavio četvrti album i spot za "Black Sun"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *