Home»Film»Dlaka u jajetu… Travolta otkrio “istorijsku” grešku u novom Tarantinovom filmu

Dlaka u jajetu… Travolta otkrio “istorijsku” grešku u novom Tarantinovom filmu

5
Shares
Pinterest Google+
Džon Travolta/Photo: YouTube printscreen
Džon Travolta/Photo: YouTube printscreen

Džon Travolta i Kventin Tarantino uvek će biti povezani filmom “Petparačke priče” iz 1994. godine koji je za Tarantina bio put ka svetskom uspjehu a Travolti je spasao tada propalu karijeru.

Zato ne čudi što je Travolta pažljivo pogledao poslednji Tarantinov film “Bilo jednom u Americi” koji se odvija 1969. godine, ali je kao pasionirani avijatičar uočio u njemu jednu značajnu grešku. Naime, posle projekcije poslednjeg Travoltinog filma “The Fanatic”, portal The Wrap organizovao je tribinu s Travoltom koji je upozorio na “istorijsku” netačnost iz novog Tarantinovog filma.

– Leonardo Dikarpio se kao Rik Dalton vraća iz Italije ili iz mesta gdje je bio, a narator u filmu kaže da je leteo modelom 747. Pa, model 747 imao je probni let u februaru 1969, ali je u komercijalnu upotrebu pušten u januaru 1970. godine. Dakle, devet meseci kasnije. On je mogao da leti u Boeingu 707 – rekao je Travolta okupljenim obožavaocima. Travolta je, inače, poznat kao pilot koji poseduje četiri aviona i često njima putuje širom sveta.

Bilo jednom u Holivudu/ Photo: imdb.com
Bilo jednom u Holivudu/ Photo: imdb.com

Osim toga, Travolta je živeo u Los Anđelesu 1969. godine i dobro se seća vremena kada je ubijena Šeron Tejt koju u filmu “Bilo jednom u Americi” glumi Margo Robi. On je tada imao 15 godina.

– Sećam se da sam bio uplašen posle ubistva Šeron Tejt. Tih događaja se bolje sećam nego događaja sa snimanja “Petparačkih priča” – izjavio je Travolta.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo godišnje nagrade

Next post

Zvanično je... Džon Frušante se vraća u Red Hot Chili Peppers

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *