Home»Muzika»Treći BL Rising – humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici, 3. i 4. aprila u Banjaluci

Treći BL Rising – humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici, 3. i 4. aprila u Banjaluci

4
Shares
Pinterest Google+
BL Rising/ Photo: Vedran Sevcuk
BL Rising/ Photo: Vedran Sevcuk

U organizaciji Udruženja građana “Kultura kulturi” iz Banjaluke u klubu City pub 3. i 4. aprila sledeće godine po treći put će biti održan BL Rising – smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima.

Posle dva uspešna izdanja BL Rising polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i bendovima, a do sada je privukao brojne posetioce iz cele Bosne i Hercegovine, kao i iz Slovenije i Nemačke.

Morost/ Photo: BOBO
Morost/ Photo: BOBO

Prvi potvrđeni učesnik novog izdanja BL Risinga je bend Morost iz Slovenije, sastav koji je ove godine nastupao na slovenačkom festivalu Metal Days održanom u Tolminu.

Metal Days je jedan od najznačajnijih evropskih festivala, a posvećen je alternativnoj, rok i metal muzici. Bend Morost osnovan je 2010. godine, a trenutno ga čine: Jonas Savšek, Peter Frol, Blaž Maligoj, Andrej Škof, Tamara Cerović Erjavec i Jan Martin Dobre.

BL Rising/ Photo: Vedran Sevcuk
BL Rising/ Photo: Vedran Sevcuk

Ukupno 20 bendova nastupilo je na prošla dva izdanja, a za treće izdanje do sada su se prijavili bendovi iz pet država.

Svi bendovi koji imaju želju da budu deo ove priče, imaju bar pola sata autorskog materijala, a još se nisu prijavili mogu to da učine preko zvaničnog sajta BL Risinga. Prijave su otvorene do 16. decembra.

Ideja o BL Risingu nastala je 2017. godine s ciljem da se stvori događaj kojim bi bila pružena prilika autorskim bendovima, a u isto vreme pružila humanitarna pomoć onima kojima je potrebno.

Previous post

I Guns N' Roses stužu u komšiluk naredne godine... hoće li neko kod nas?

Next post

Prvi put s ocem na rehab... Lana Del Rej priznala: Prvi put sam bila na odvikavanju od alkohola kad sam imala 14

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *