Home»Film»Sećate li se Tonija Manera? Dan kada je svet počela da drma diskomanija, i to zbog jednog filma u koji je uložena prava “sića”

Sećate li se Tonija Manera? Dan kada je svet počela da drma diskomanija, i to zbog jednog filma u koji je uložena prava “sića”

4
Shares
Pinterest Google+
Saturday Night Fever/Photo: movie promo
Saturday Night Fever/Photo: movie promo

Na današnji dan, davne 1977. premijeru je imao jedan od legendarnih generacijskih filmova – “Groznica subotnje večeri” (Saturday Night Fever).

U filmu Džon Travolta glumi Tonija Manera, koji živi zajedno sa svojim roditeljima u Bruklinu. Svake subotnje večeri oblači košulju sa širokom kragnom, uske šantalone i visoke cipele i ide u lokal gde sebe vidi kao kralja plesnog podijuma, a tako ga doživljavaju i drugi. Ali u mraku, daleko od disco kugle, to je tragična priča o nasilju, razočaranju i slomljenom srcu.

Film je režirao Džon Badnam, pored Travolte igra i Karen Lin Gorni, ali ono što je ovaj film svakako učinilo lehendarnom je – muzika. Soundtrack je najprodavaniji soundtrack u istoriji sa više od 25 miliona prodatih nosača zvuka. Često se smatra da je to bio album Bee Geesa iako sadrži i drugi materijal. Najpoznatije pesme su ipak bile one upravo Bee Geesa – “Stayin Alive”, “Night Fever” i “Jive Talkin”.

Film je postao pravi hit u bioskopima koji su rado gledali i stari i mladi. Od uloženih 3,5 miliona dolara zarada je došla do i sada vrtoglavih 237 miliona dolara. Diskomanija je mogla da počne.

Previous post

Home For Holidays... Sindi Loper na tradicionalnom koncertu nastupila s Merilinom Mensonom, Henrijem Rolinsom, Kešom, Belindom Karslajl...

Next post

Sigma Epsilon predstavio spot za pesmu "Kap"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *