Najbolji, najslušaniji, najuspešniji… Svetski mediji sumirali 2019. a na listama dominira nekoliko imena…

0
75
Oglasi
Najbolji u 2019./Photo: facebook/BeFunky-collage
Najbolji u 2019./Photo: facebook/BeFunky-collage

Kraj godine se bliži pa kao i obično svetski mediji sumiraju utiske i kvalifikuju uspeh muzičara u 2019.

Najprijatnije je bio iznenađen Ed Širan koji je na zvaničnoj listi u Velikoj Britaniji (Official Chart Company) proglašen za izvođača decenije.

Njegova pesma “Shape Of You” osvojila je titulu najbolje pesme u poslednjoj deceniji, a poduži je i spisak kategorija u kojima Širan nadalje briljira.

Izdvojićemo nekoliko: “Najviše singlova i albuma na prvom mestu” (čak 12), “Najviše nedelja na mestu broj jedan liste singlova i albuma” (ukupno 79 nedelja), “Umetnik sa najviše nedelja provedenih na Top 40 UK listi“ (572. nedelje)…

Ed Širan/ Photo: Promo (Mascom)
Ed Širan/ Photo: Promo (Mascom)

Među prvih deset najboljih pesma u 2019. godini magazin “New York Times” uvrstio je: “Sweet But Psycho” (Ava Max), “Look Back At It” (A Boogie Wit Da Hoodie), “Anybody” (Burna Boy), a na prvom mestu našla se Lizzo sa singlom “Cuz I Love You”.

Za pevačicu Lizzo 2019. godina bila je veoma uspešna. Bila je rado viđena gošća na svim većim muzičkim događajima, a album “Cuz I Love You” muzička kritika i publika izuzetno ceni.

Slično misle i njene kolege sa obe strane okeana. Zato i ne iznenađuje što ju je prestižni američki magazin “Time” izabrao za “Entertainer Of The Year” pa se tako našla na njihovoj naslovnoj strani.

Lizzo/ Photo: Promo (Mascom)
Lizzo/ Photo: Promo (Mascom)

Na godišnjoj listi magazina “Rolling Stone” među prvih pedeset izvođača sa najboljim albumima zastupljeni su: Burna Boy, Rico Nasty and Kenny Beats, Coldplay, Young Thing, a na šestom mestu je album “Cuz I Love You” (Lizzo).

Što se muzičkog magazina “Billboard” tiče na listi albuma je među prvih pet Lizzo, u nastavku liste su zastupljeni Burna Boy, YBN i Young Thug.

Veb magazin “Pitchfork”, koji je naklonjeniji alternativnoj i indi muzici, u svoju godišnju listu najboljih pesama u 2019 uvrstio je: “My Type” (Saweetie), “What’s The Move” (Young Thug), “Flood” (Vagabon), “Anybody” (Burna Boy), “Vossi Bop” (Stormzy), “Juice” (Lizzo), “Wasted Youth” (Jenny Lewis).

Među prvih pet našle su se pesme “Caro” (Bad Bunny) i “Gone” (Charli XCX feat. Christine And The Queens).

Presek muzičkih zbivanja u 2019. godini kulminiraće dodelom Grammy nagrada 26. januara 2020.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime