Home»Muzika»Ovakvi kao mi… Mariborski bend Nea objavio album s pesmama za koje su stihove pisali autori iz Subotice, Nove Pazove, Beograda, Sarajeva, Zagreba, Rijeke, Skoplja…

Ovakvi kao mi… Mariborski bend Nea objavio album s pesmama za koje su stihove pisali autori iz Subotice, Nove Pazove, Beograda, Sarajeva, Zagreba, Rijeke, Skoplja…

7
Shares
Pinterest Google+
Nea/Photo: Press promo
Nea/Photo: Press promo

Grupa Nea iz Maribora iobjavilaje novi album “Ovakvi kao mi”.

Na albumu je 15 pesama za koje su tekstove napisali Dijana Uherek Stevanović iz Subotice, Predrag Jakšić iz Stare Pazove, Miodrag Jakšić iz Beograda, Tamara Čapelj, Dino Porović i Ratko Orozović iz Sarajeva, Žarko Jovanovski iz Zagreba, Anes Oručević  iz Mostara, Željko Perović i Bojan Tomažič  iz Maribora, Gordana Casanegra i Valerio Orlić iz Rijeke, kao i  Jovica Ilić i Borče Panov  iz Radoviša i Skoplja.

– Pesnici, sa kojima smo imali kontakte  sa literarnih, muzičkih i likovnih susreta, kroz našu muziku i pevanje predstavili su se na jezicima na kojima pišu. Sa  mnogima od njih smo postali dobri prijatelji i često se srećemo, a sa svima smo u kontaktu – kažu članovi benda Nea.

Nea je pre snimanja albuma materijal “proveravala” i na koncertima u Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Zagrebu i u Rijeci. Poslednji nastup u Srbiji imali su na Scena festu u Inđiji, kada su anstupili zajedno sa Atomskim skloništem, a odziv  publike je bio odličan.

Naziv grupe – Nea – je mariborski kolokvijalni izraz za – Nemoj, Don’t. Nea Govori je fraza, koja znači – Ne pričaj.

Grupu Nea čine Andrej Kustec (bubnjevi), Said Bešlagič (gitara), Eva Tomažič (back vokal), Bojan Tomažič (bas i vokal). Projekat je bastao 2016. godine i razvijao se do današnje Nee.

Članovi benda Nea ranije su svirali u različitim bendovima, među kojima su Butli, Direktna akcija, Blutwurst, Rukola i Onslow, a zajedno su neko vreme bili i u projektu CZD (Centar za dehumanizaciju).

CD “Ovakvi kao mi” izašao je u Sloveniji i izdanju NEAstik iz Maribora, a za produkciju Arte u Beogradu.

Grupa će sada promovisati novi album na koncertima, ali već priprema već i materijal za novi album, na kojem će članovi benda biti kompletni autori.

 

Previous post

Nipplepeople u okviru prve regionalne turneje dolaze u Beograd i Kagujevac

Next post

Kijanu Rivs će dobro zapamtiti 21. maj 2021. - Istog dana premijera "Matrixa 4" i novog "Johna Wicka"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *