Metallica i The Eagles čuvaju čast rokera… objavljena Forbes lista muzičara sa najvećom zaradom u 2019.

0
47
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand
Eagles/ Photo: Facebook @EaglesBand

Bliži se kraj godine, a ovo je vreme kada izlazi zvanična Forbsova lista muzičara sa najvećim zaradama u toku godine. Godišnji izveštaji vodećih medijskih kompanija kažu da je Tejlor Svift najplaćenija muzička zvezda u 2019. godini, a na samom vrhu liste je zahvaljujući 185 miliona američkih dolara koje je stavila u svoj džep.

A evo i ostalih 9 najbolje plaćenih izvođača. Rijane nema u Top 10, ali zato jeste zauzela 11. mesto sa 62 miliona američkih dolara u ovogodišnjoj kasi.

Naime, prvo mesto osvojila je Tajlor Svift, i to zahvaljujući, među ostalim, uspešnoj turneji. Za petama joj je Kanje Vest kojem su veliki deo zarade donele reklame za popularni brend patika, kog slede Ed Šoran, The Eagles i Elton Džon koji je ove godine dovršio svoju trogodišnju oproštajnu turneju.

Tejlor Svift/ Photo: Facebook @TaylorSwift
Tejlor Svift/ Photo: Facebook @TaylorSwift

Zanimljivo je da šesto mesto dele Bijonse i Džej Z sa jednakom zaradom, a čak da im se prihodi saberu i dalje ne bi prestigli Tejlor. Zvezde su se ove godine složile i Drejku i Didiju, a deseto mesto zauzela je legendarna Metallica. Možemo da zaključimo da su ove godine unutar strukture tri najpopularnija žanra- roka, popa i hip-hopa najviše zaradili predvodnici hip hopa i pripadajućih podžanrova.

A kako sve to izgleda u ciframa:

#1 Tajlor Svift- 185 miliona dolara
#2 Kanje Vest- 150 miliona dolara
#3 Ed Širan- 110 miliona dolara
#4 The Eagles – 100 miliona dolara
#5 Elton Džon – 84 miliona dolara
#6 Bijonse- 81 miliona dolara
#7 Džej Zi – 81 miliona dolara
#8 Drejk- 75 miliona dolara
#9 Didi- 70 miliona dolara
#10 Metallica- 68.5 miliona dolara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime