Farsa… Vajnstin se nagodio: Platiće 25 miliona dolara i ne mora ni da prizna krivicu

0
87
Oglasi
Harvi Vajnstin/Photo: YouTube printscreen
Harvi Vajnstin/Photo: YouTube printscreen

Holivudski producent Harvi Vajnstin postigao je nagodbu vrednu 25 miliona dolara sa više od 30 žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje, piše New York Times, pozivajući se na advokate uključene u pregovore.

Nagodba će privesti kraju skoro sve građanske tužbe glumica i bivših zaposlenih koje su protiv Vajnstina podnele tužbu. Sam Harvi Vajnstin neće iz svog džepa dati ni centa oštećenima, niti će priznati krivicu, što je izazvalo razočaranje i bes kod nekoliko uključenih žena, prenosi Guardian.

Osiguravajuće kompanije koje vode stečajni postupak sada već bivšeg filmskog studija “Weinstein Co”, platiće obeštećenje.

Sam Vajnstin, međutim, čeka odvojeno suđenje zbog silovanja i seksualnog napada sledećeg meseca. Ova parnica odvojena je od krivičnih prijava s kojima se Vajnstin suočava u Njujorku, gde je optužen za seksualno zlostavljanje dve žene, jedne 2006., a druge 2013. godine, prenosi BBC.

Vajnstina je optužilo više od 70 žena za seksualno zlostavljanje. On je odbacio sve optužbe i rekao da su se svi seksualni odnosi dogodili uz pristanak.

Suđenje je zakazano za 6. januar 2020. godine.

HL/Izvor: nedeljnik.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime