Finale BARF-a samo što nije, a mi smo takmičarkim bendovima postavili samo jedno pitanje…

0
74
Photo: Promo
Photo: Promo

Finalno veče devetog Beogradskog autorskog rok festivala održaće se 15. decembra od 19:30 časova u Amerikani Doma omladine Beograda.

Nastupiće deset takmičarskih bendova, a u revijalnom delu programa posetioci će moći da čuju sastave: Majdan, Lagana sreda i Rock.

Organizator festivala, Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) i ove godine je za pobednike obezbedio vredne nagrade o kojima se možete informisati na OVOM LINKU.

Ulaz je i ove godine besplatan, a publika će imati prilike da glasa za svoje favorite i izabere jednog od nagrađenih bendova.

Mobil Demo Fest, LouD/Photo: AleX
Mobil Demo Fest, LouD/Photo: AleX

Finale je u nedelju… a mi smo pred njihov “veliki dan” pitali takmičarske bendove – Gde vidite sebe (bend) za 10 godina?

Vatreni prsten:
– Mi smo mlad bend, najmlađi možda i u Srbiji. Mnogo toga je ispred nas, biće dosta uspona i padova, ali sve je to život. Za tih 10 godina vidimo mnogo proba, smišljanja novih pesama i albuma… rasprodatih arena u drugim državama – lepo je sanjariti… Možda nam se nekad nešto i ostvari…

LouD:
– Možda zvuči malo arogantno ali smatramo da smo stekli prava na umerenu nadmenost tako da – Za 10 godina promovišemo treći album (4. spremamo za strano tržište), slavimo 15 godina postojanja u prepunoj Hali sportova sa gostima. Wishful thinking, rekli bi zli jezici, ali sreća prati hrabre. Srećom, hrabrosti nam ne fali, a o kvalitetu će suditi drugi.

Hunting Souls/ Photo: AleX
Hunting Souls/ Photo: AleX

Hunting Souls:
Hunting souls je mladi bend po godinama, ali ne i po trajanju. Sebe vidimo na velikoj sceni kako Srbije tako i sveta. Dajemo sve od sebe svakog dana i nadamo se da ce se trud isplatiti.

Treća smena:
– Treća Smena je bend koji sebe tek vidi na RnR sceni Srbije u narednom periodu. Potvrda da gledamo napred je i to da promovišemo novog pevača/pevačicu u bendu i to će se prvi put desiti upravo na BARF-u 9. Smatramo da naše vreme tek dolazi, a osobina koja nas najbolje opisuje jeste upornost, jer smo u prethodnom periodu prošli kroz mnoga iskušenja i ostali zajedno. Drugim rečima tek ćemo se gledati… Za početak – 15. decembra u Domu Omladine u Beogradu… Vidimo se.

Mokri asfalt:
– Želja nam je da naša muzika bude deo repertoara  generacija koje dolaze i da predstavlja ozbiljnu alternativu ružičastoj kulturi koja nam se servira.

RAMPA/ Photo: Aleksandar Stojković@013info
RAMPA/ Photo: Aleksandar Stojković@013info

Rampa:
– Vidimo sebe u žiriju BARF-a!

Ulje:
– Mi nismo mlad bend po godinama, ali pošto smo se skupili 15. oktobra ove godine, izgleda da smo u finalu “najmlađi ” bend… Pošto je sve jako sveže, a i imam takav dogovor sa Saletom mislim da će naša priča dugo trajati. Pesme su naša odbrana, ventil, krik, psovka i jedini način da ostanemo normalni u ovom vremenu… Dakle opstaćemo jer ne vidim da će se ovde nešto promeniti, a nove pesme su kao nastavak borbe.  Pozdrav za sve i dodjite 15. decembra u Dom omladine, ulaz je dž i podržite nekog od nas.

Sorabi:
– Za deset godina vidimo sebe kao bend sa recimo, deset albuma iza sebe, izgrađenim jedinstvenim stilom i publikom koja voli tvrđi metal i rock zvuk koji je sada nepravedno zapostavljen na domaćoj sceni. Mada, ako nam se ukaže prilika za izlazak na strano tržište muzičke industrije, tu priliku ćemo prihvatiti bez razmišljanja. 🙂

Natalee:
– Na okupu, završavamo novi album i spremamo se za još jednu turneju!

Glasovi iz unutrašnjosti:
– Glasovi iz unutrašnjosti za deset godina, radiće ono što i danas radi. Glasno će lajati o svakoj anomaliji društva i sistema kome i pripada, a na muzičkom placu će mućkati i eksperimentisati žanrovima, tačnije tražiti sebe  u tonovima melanholije koja nas okružuje. Tražićemo način  da dopremo do što više ljudi, kojima ćemo prosuti istinu satkanu od boli i radosti, onakvu kakva je u suštini. Iako sviramo rege i fank, naša muzika  u korenu jeste bluz, a bluz je istina!

Nataleé/ Photo: Facebook @theenatalee
Nataleé/ Photo: Facebook @theenatalee

Vidimo se 15. decembra u Amerikani na finalnoj večeri Beogradskog autorskog rok festivala! Da probano da pogodimo čiji će san biti ispunjen 🙂

Prošlogodišnji pobednici BARF-a…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime