Ako ne oni – ko? The Who objavili novi studijski album – “WHO”

0
38
The Who/Photo: facebook@thewho
The Who/Photo: facebook@thewho

Posle 13 godina iščekivanja, jedan od najuticajnijih bendova svih vremena, čija karijera traje više od 55 godina, objavio je novo studijsko izdanje. Album ovih rock ikona, koje su svojim live nastupima i brojnim večnim hitovima ostavile neizbrisiv trag u istoriji muzike, nosi nazivc kao i bend – “WHO”.

– Sve pesme s albuma napisane su prošle godine, uz dva izuzetka – otkrio je legendarni Pit Tauzend i dodao: – Ne postoji tema niti koncept, nema nikakve priče iza svega – to je zbirka pesama koje smo moj brat Sajmon i ja napisali kako bi Rodžeru dali inspiraciju, izazove i opseg za njegov novootkriveni pevački vokal. Rodže i ja smo danas stari ljudi, budimo realni, tako da sam nastojao da se udaljim se od ikakve nostalgije. Sećanja su OK, ali deo pesama se zapravo referira na eksplozivno stanje današnjice.

Svoje mišljenje o albumu podelio je i Rodžer Daltri:

– Uveren sam da smo kreirali naš najbolji album, od “Quadrophenia” izdanja iz 1973. godine. Pit nije izgubio svoju magiju, i dalje je fenomenalan tekstopisac, s vrhunskim osećajem za detalje.

Album “Who” donosi 11 pesama, koje su snimljene u Londonu i Los Anđelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pit Tauzend, D. Sardi (Noel Galager, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dejv Eringa (Manic Street Preachers, Rodžer Daltri, Vilko džonson). Za naslovnicu albuma zaslužan je slavni pop-umetnik Ser Piter Blejk, koji je bend upoznao davne 1964. godine tokom snimanja TV showa “Ready Steady Go”. Svoj doprinos dao je već i na koricama albuma “Face Dances” iz 1981., a sada njegovo delo krasi i cover novog albuma grupe The Who.

Daltriju i Tauzenduu u kreiranju i snimanju albuma su se pridružili i bubnjar Zak Starki i basista Pino Paladino, a svoj doprinos dali su i Sajmon Tauzend, Benmont Tenč, Karla Azar, Džoj Varonker i Gordon Giltrap.

Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.

“WHO” – spisak pesama:

All This Music Must Fade
Ball and Chain
I Don’t Wanna Get Wise
Detour
Beads On One String
Hero Ground Zero
Street Song
I’ll Be Back
Break The News
Rockin’ In Rage
She Rocked My World
This Gun Will Misfire (deluxe)
Got Nothing To prove (deluxe)
Danny And My Ponies (deluxe)

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime