Home»Film»Homeland»Arsenal Fest na dodeli European Festival Awards u Groningenu

Arsenal Fest na dodeli European Festival Awards u Groningenu

5
Shares
Pinterest Google+
Arsenal Fest/ Photo: Promo
Arsenal Fest/ Photo: Promo

Arsenal Fest, koji će biti održan jubilarni, deseti put od 25. do 27. juna 2020. godine u Kragujevcu, ušao je u uži izbor nominovanih za prestižne “European Festival Awards 2019” (Evropska festivalska nagrada) u kategoriji “Najboljeg malog festivala”!

Više od 350.000 pristiglih glasova tokom novembra odlučivalo je koji će od stotinjak kandidovanih festivala ući u uži izbor nominovanih u 14 kategorija.

Pobednici će biti proglašeni na dodeli “European Festival Awards” 15. januara 2020. godine u Groningenu u Holandiji.

U kategoriji “Najboljih malih festivala” (do 10.000 posetilaca dnevno) kragujevački Arsenal je nominovan sa festivalima Jazz in the Park (Rumunija), Leffingeleuren (Belgija), Maifeld Derby (Nemačka), No Sleep Festival (Srbija), Roadburn Festival (Holandija), SHARPE Festival (Slovačka), Szene Openair (Austrija), Tauron Nowa Muzyka Katowice (Poljska) i Wacken Winter Nights (Nemačka).

– Već se osećamo kao pobednici, to što smo nominovani za ‘European Festival Awards’ je veliki uspeh za nas! Deset godina postepeno gradimo priču o Arsenalu i uspeh je što ovoliko trajemo i uživamo podršku fantastične publike koja voli i tradicionalno dolazi na festival. Nominacija za ‘European Festival Awards” je uspeh svih nas koji smo izdržali i kada nije bilo lako izdržati. To je uspeh pre svega publike, a tek onda i tima Arsenal Festa. Hvala svima na podršci – izjavio je predsednik Arsenal Festa, Zoran Vulović.

Arsenal/ Photo: Marko Obradović Edge
Arsenal/ Photo: Marko Obradović Edge

Godišnje “European Festival Awards” koje se dodeljuju najcenjenijim festivalim i njihovim organizatorima na Starom kontinentu, ustanovili su 2009. godine Festival Awards Ltd, Yourope (Evropsko udruženje festivala) i Eurosonic Noorderslag.

U svojih 15 kategorija (Najbolji veliki festival, Najbolji festival srednje veličine, Najbolji novi festival, Festival sa najboljim izborom izvođača…) “European Festival Awards” odaje priznanja “festivalima, organizatorima i pojedincima koji pomeraju granice u domenu zdravlja i sigurnosti posetilaca, podizanja društvene svesti i progresivnog načina razmišljanja”.

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena.

Ulaznice za Arsenal Fest X biće u prodaji od polovine decembra.

Ovako je bilo na ovogodišnjem izdanju Arsenal Festa… 

Previous post

U petak ne gledamo televiziju, jer... Divlje svinje 13. decembra stižu u Metropolis

Next post

Preminula Mari Frederikson, pevačica grupe Roxette

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *