Home»Film»“Diego Maradona” i “Pavaroti” na drugom izdanju Festivala dokumentarnog filma ДОК #2

“Diego Maradona” i “Pavaroti” na drugom izdanju Festivala dokumentarnog filma ДОК #2

4
Shares
Pinterest Google+

Photo: Promo

Drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК #2 održaće se od 30. januara do 2. februara 2020. u Kombank Dvorani.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom četiri dana biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, pa će tako publika u danu otvaranja imati priliku da vidi dokumentarni portret “Pavaroti” nagrađivanog reditelja Rona Hauarda (“The Beatles: Eight days a week”) o slavom tenoru koji je obeležio odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi dokumentarac “Diego Maradona” britanskog reditelja Asifa Kapadije dobitnika nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Dan zatvaranja festivala rezervisan je za kontroverzni film “Težina Lanaca 3” Borisa Malagurskog u novoj selekciji A La Carte u kojoj filmove bira gost-urednik.

Ulaznice za film “Težina Lanaca 3” mogu da se kupe na blagani Kombank Dvorane kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona.

Takođe, festival ДОК #2 predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova Enter, u kome će se za nagradu publike nadmetati šest dugometražnih dokumentaraca iz celog sveta.

Previous post

Festival mračne elektronike i teških gitara... Prvi Dark Fest 14. decembra u Novom Sadu

Next post

Sindi Loper objavila prvi singl posle tri godine... Inspirisana borbom sa bolešću napisala je - "Hope"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *