Home»Knjige»Svečano uručenje nagrade “Slaviša Nikolin Živković” 10 decembra u Narodnom pozorištu u Nišu

Svečano uručenje nagrade “Slaviša Nikolin Živković” 10 decembra u Narodnom pozorištu u Nišu

4
Shares
Pinterest Google+

Književna nagrada Slaviša Nikolin Živković za 2019. godinu biće uručena u utorak, 10. decembra u 18:00 časova na prigodnoj svečanosti u Narodnom pozorištu u Nišu.

Nagrada koju, pod pokroviteljstvom Grada Niša, dodeljuje Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša na konkursu za najbolji rukopis na srpskom jeziku, ove godine pripala je piscu Milošu Grozdanoviću iz Niša.

U rukopisu njegovog romana “Herceg Polanski – Usmeni ispit iz kreativnog pisanja” stručni žiri prepoznao je originalni pripovedački postupak i vešto ispričanu priču o događajima koji su “bili inicijalna kapisla za mnoga dešavanja, koja su odredila sudbinu 20. veka”.

Nagrada Slaviša Nikolin Živković dodeljuje se od 2017. godine i njeni dosadašnji dobitnici su Zoran Pešić Sigma i Stana Dinić Skočajić.

Slaviša Nikolin Živković (1953 – 1990)/ Photo: Promo (Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša)
Slaviša Nikolin Živković (1953 – 1990)/ Photo: Promo (Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša)

Nedavnom odlukom Skupštine Grada Niša (od 29. oktobra 2019) nagrada Slaviša Nikolin Živković uvrštena je u zvanična priznanja Grada Niša.

Osim intencije da se njenom dodelom skrene pažnja na autora i književno delo koje stručni žiri izdvoji kao umetnički najuspelije, ova književna nagrada nastoji da sačuva uspomenu na kultnog niškog pisca čije ime nosi i na njegovu zaostavštinu, kao izuzetno vredno nasleđe srpske književnosti.

Ulaz na svečanost povodom dodele nagrade za 2019. godinu u Narodnom pozorištu je slobodan, a po završetku programa nagrađeni autor potpisivaće primerke knjige u foajeu Pozorišta.

Knjigu, čiji je izdavač Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, potražite u Delfi knjižarama i preko Makart distribucije od ponedeljka 9. decembra 2019. godine.

Photo/ Promo
Photo/ Promo
Previous post

Vratila se Alanis Moriset... Posle šest godina objavila novu pesmu, evo kako zvuči "Reasons I Drink"

Next post

Opet FRKA u Domu omladine... Peti Festival romske kulture i aktivizma 13. decembra u Amerikani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *