Home»Muzika»Laibach nam je u Kombank dvorani dao sve što volimo… anđele i đavole, strah i nadu, adrenalin, ljubav i – opasno dobro ratničko rokanje

Laibach nam je u Kombank dvorani dao sve što volimo… anđele i đavole, strah i nadu, adrenalin, ljubav i – opasno dobro ratničko rokanje

6
Shares
Pinterest Google+
Laibach/ Photo: AleX
Laibach/ Photo: AleX

Jedna od najprovakativnijih alter/rock atrakcija sa prostora nekadašnje Jugoslavije, slovenački bend Laibach, održao je sinoć dugo očekivani koncert u beogradskoj Kombank dvorani.

Laibach/ Photo: AleX
Laibach/ Photo: AleX

Davno rasprodata Kombank dvorana svedočila je vrhunskom nastupu neverovatnog muzičkog kolektiva koji je opravdao očekivanja, spajajući rok zvuk sa ukrasima elektronike i drim popa u ritmovima koračnica, uz spektakularne vokale Milana Frasa i Marine Mortenson.

Nastup benda iz rudarskog Trbovlja pratili su pop-artovki video zapisi na velikom platnu, na kojima je uglavnom dominirala kritika autoritarnih sistema, od naoružavanja, indoktrinacije, apokaliptičnih proročanstava kombinovanih sa anđeoskim glasovima dečijih horova, sve do u surovi kontekst postavljenih portreta Lenjina, Trampa, Putina…

Okosnicu koncerta činila je retrospektiva hitova sa “The Sound of Music”, nastalog posle posete benda Severnoj Koreji 2015. godine povodom 70 godina od oslobođenja te zemlje i sadrži sve pesme koje su tom prilikom izvedene u Pjongjangu.

Laibach/ Photo: AleX
Laibach/ Photo: AleX

Tako smo, nažalost, ostali uskraćeni za neke od najvećih hitova Laibacha, kao što su “Across The Universe” ili “Life is Life”, ali to nije uspelo da utiče na emotivnu erupciju koju je publika poslala bendu nazad na binu, kroz horsko pevanje i ovacije na završetku.

Jer, Laibach nam je te večeri dao sve što volimo – anđele i đavole, strah i nadu, adrenalin, ljubav i… opasno dobro ratničko rokanje. Kapa dole.

Previous post

Opet FRKA u Domu omladine... Peti Festival romske kulture i aktivizma 13. decembra u Amerikani

Next post

Slipknot početkom iduće godine kreću na evropsku turneju... Birajte - Budimpešta ili Beč

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *