Home»Muzika»Homeland»Bunt stiže u Vršac… Osam sjajnih bendova na dva koncerta u Milenijumu 6. i 7. decembra

Bunt stiže u Vršac… Osam sjajnih bendova na dva koncerta u Milenijumu 6. i 7. decembra

4
Shares
Pinterest Google+
Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX
Lagana sreda (Beer Fest)/ Photo: AleX

U koncertno-klupskom prostoru “Studio” Millennijum  Centra u Vršcu, biće održana dva koncerta osam najatraktivnijih i najzapaženijih bendova Bunt Rok Festivala RTS.

U petak, 6. decembra nastupaće: 5 minuta slave, Natalée, Empathy Soul Project i Viva Vops, a sutradan, u subotu  7. decembra, na binu pred publiku u Vršcu izaći će Lagana sreda, Dingospo Dali, Kora i ZeroTwo.

Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok festivala kaže da postiji dobar razlog za “povratak u Vršac”:

– Saradnja sa centrom Millennium je uspešno započeta prošle godine, kada su naši bendovi nastupili u okviru manifestacije Tower Fest.  Ovog puta želeli smo da tu saradnju unapredimo i to na zadovoljstvo i publike, ali i naših osam odličnih, novih bendova.Tako je lansiran zajednički program “Bunt Rok Festival u Millenniumu”, koji čine dve koncertne večeri.

Branka Glavonjić/Photo: BRF promo
Branka Glavonjić/Photo: BRF promo

Centar Millennium se već 18 godina uspešno bavi organizacijom brojnih i vrlo raznovrsnih sportskih, kulturnih i zabavnih događaja, čime potvrđuje epitet centra svih zbivanja u Vršcu.

Srđan Prtljaga, direktor Centra Millennium AD Vršac takođe je tadovoljan što će ponovo ugostiti Bunt:

– Radujemo se ovoj saradnji, sigurno će i ovi koncerti biti veoma atraktivni, zanimljivi za publiku. Drago mi je i što ćemo u Vršcu ugostiti mlade muzičare Bunt Rok festivala RTS. Verujemo da će ove nastupe percipirati kao lepa, značajna iskustva tokom njihovih razvojnih puteva do pune afirmacije na muzičkoj sceni. Kroz dvodnevni muzički spektakl – rok događaj koji predstoji, našim posetiocima pružićemo priliku da na jednom mestu vide one koji dolaze da osveže i unaprede domaću scenu – najbolje mlađe snage rok muzike u Srbiji. Koncerti Bunt Rok Festival u Vršcu biće održani u koncertnom prostoru Studio centra Milenijum, koji je kompletno zvučno i svetlosno opremljen i publici prilagođen, nekadašnji televizijski studio.

Svi programi za afirmaciju demo bendova, koje obezbeđuju autorka i tim projekta Bunt Rok festival RTSa, nedvosmisleno su od izuzetnog značaja za neafirmisane, mlade muzičare. Umeju li oni da sve te pružene šanse iskoriste na pravi način ili je još rano za takvu procenu?

– Mladi autori i bendovi se zaista izuzetno trude i to je najvažnije. Vreme će pokazati ko će izdržati sve prepreke, na putu do cilja i ko će od njih uspeti da izgradi neku dužu i značajniju muzičku karijeru – ocenjuje Branka.

Dingospo Dali (Beer Fest)/ Photo: AleX
Dingospo Dali (Beer Fest)/ Photo: AleX

Kakvi su utisci nakon održanog prvog u seriji koncerata u zemunskom  klubu Fest, 22. novembra?

– Prvo veče serijala Bunt Rok Festival u Festu nam je donelo tri potpuno drugačija nastupa, generacijski različitih bendova koji su se savršeno uklopili. Wajz i Logička greška (finalisti 5. izdanja BRF-a), kao podrška Viva Vopsu (pobednicima BRF 3), su upravo i pokazali bogatstvo raznovrsnosti muzičkih izraza, koji se mogu čuti na našem festivalu. Wajz izvode rep, Logička greška pop i rok, a Viva Vops crossover. Ta raznovrsnost je ono što želim da i dalje negujemo na našem festivalu – pravo i prilike za “različitost” u odnosu na svu muziku koja preovladava danas u medijima. Veoma sam zadovoljna pojedinačnim koncertima ovih bendova, odzivom publike i generalno celom atmosferom – kaže Branka Glavonjić.

Šta još predstoji, a imaće etiketu Bunt Rok festival do kraja ove godine, u susret šestom izdanju?

– Do kraja godine očekuje nas drugo izdanje koncertne serije Bunt Rok Festival u Festu (petak 20. decembra,  klub Fest, Zemun) kada će nastupiti sastav Dingospo Dali (pobednici 1. BRF) i dva benda sa 5. izdanja festivala. A od januara 2020. očekujte- još mnogo iznenađenja – obećava autorka Bunta.

Previous post

Slipknot početkom iduće godine kreću na evropsku turneju... Birajte - Budimpešta ili Beč

Next post

Evo šta se desi kada se udruže Crni i Beli Džek...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *