Home»Muzika»Kad duša ište – blues… Kolja i njegov bend, pojačani duvačima, odsvirali sjajan koncert u Amerikani. I večeras će ponovo…

Kad duša ište – blues… Kolja i njegov bend, pojačani duvačima, odsvirali sjajan koncert u Amerikani. I večeras će ponovo…

4
Shares
Pinterest Google+
Kolja i Voja Aralica/ Photo: Nemanja Đorđević
Kolja i Voja Aralica/ Photo: Nemanja Đorđević

Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom, ovaj put pojačanim za duvačku sekciju, održao je sinoć  moćan koncert  pred izuzetno raspoloženom i raspevanom publikom u Amerikani Doma omladine Beograda.

Euforija je dvoranom vladala još pre nego što se začuo prvi ton sa bine, a ovacije su posle svake pesme pravile zaglušujuću buku.

Tokom jednoipočasovnog koncerta beogradska publika je pevala sve pesme sa Koljom od početka do kraja.  

Pevač i gitarista Kolja, gitarista Voja Aralica, za klavirom i hemond orguljama Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković, odmah su “Pedofilijom” podsetili na prvi album “Mama, nemoj plakati” (2001), da bi usledile “Svaku noć je isti mrak”, “Moja perut ima sjaj”…

Ubrzo je Pejaković zasvirao usnu harmoniku, a dok je koračao niz “Maršala Birjuzova” silni telefoni su tu “šetnju” snimali.

Nezaobilazna je bila pesma na stihove Jovana Jovanovića Zmaja “Kad sam na ovaj svet pao” s aktuelnog albuma “4 Prsta” (2018, Long Play), a Amerikana je “eksplodirala” uz “Mladoženju”.

U takvom raspoloženju dočekana je i “Rajka”, a onda je stigla i duvačka sekcija (trubač Nemanja Banović i saksofonista Kristijan Mlačak), za rafal hitova – “Udade se ti za konja”, “Zulu uštipci”, “Užički heroin”…

Poslednja pesma u zvaničnom delu koncerta bila je horski otpevana “Može malo sutra”.

Bend nije ni sišao sa bine a iz svih grla se orilo “bis”. Instrumenti su ponovo bili u rukama za definitivno poslednju “Live aid”.

Kolju očekuje večeras (u utorak 3. decembra od 21:00) još jedan koncert u istom prostoru, za koji ima još nešto malo ulaznica, a 6. decembra sledi i rasprodat Dom kulture u Novom Sadu – na turneji koja je pre neki dan počela sa dve večeri u ispunjenom klubu Feedback u Nišu.

 

Previous post

E.T. se vratio svom drugaru Eliotu... u prazničnoj reklami za kablovsku televiziju

Next post

Dan kada je gigantska svinja letela iznad Londona, a piloti su bili ljuti na Pink Floyd... sve dok nisu čuli "Animals"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *