Home»Kultura»Pozorište»Pozorišni festival Štrih Fest od 2. do 6. decembra u Kulturnom centru Čukarica

Pozorišni festival Štrih Fest od 2. do 6. decembra u Kulturnom centru Čukarica

5
Shares
Pinterest Google+

Četvrti pozorišni festival Štrih Fest počinje u ponedeljak, 2. decembra u 20:00 časova, u Kulturnom centru Čukarica.

Ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju tri predstave koje su ušle u uži izbor ovog, po svojoj tematici, neobičnog i zanimljivog festivala.

I ovoga puta na programu su predstave nastale spajanjem štrihova, delova teksta koji nisu iskorišćeni u predstavama koje se izvode ili su se nekad izvodile.

Skončanje Maksimovo/ Photo: Promo
Skončanje Maksimovo/ Photo: Promo

Festival otvara predstava “Skončanje Maksimovo” u izvođenju glumaca Mladalačkog Alternativnog Teatara (MAT) iz Beograda.

Predstava je inspirisana satiričnim pripovetkama Vuka Bezarevića, Branislava Nušića i Duška Radovića. U njoj se prepliću pitanja o smislu života, trapavosti smrti i problemu velikog broja neoženjenih meštana u imaginarnom selu Blejovo.

Pored ove, na repertoaru Štrih Festa su i predstave:
– “Najveća tajna” (bajka za odrasle) – utorak, 3. decembar
– “Tanki zidovi” – sreda, 4. decembar
– Revijalna predstava “Sve za tebe ljubavi“ – četvrtak, 5. decembar.

Poslednji dan festivala, 6. decembar, rezervisan je za svečanu dodelu nagrada: “Gran pri za najbolje integrisan tekst“, “Čitačka voda” za najbolju režiju, “Gazda Stojko Čukar”‘ za najbolju izvedenu predstavu, “Milan Srdoč” i “Olivera Marković” za najbolja glumačka ostvarenja.

Pozorišni festival Štrih fest afirmiše jedno kreativno rešenje predstava – stvaranje nove celine od eventualno odbačenih delova nekog dramskog, scenskog, muzičkog, likovnog, predstavljačkog materijala.

Ova izazovna i, u osnovi vrlo kreativna zamisao, podstiče sagledavanje scenskog prostora i vremena, umetničkog sadržaja i forme, u ključu posmodernog stvaralaštva.

Sve za tebe ljubavi/ Photo: Promo
Sve za tebe ljubavi/ Photo: Promo
Previous post

Smena na čelu Rock & Roll Hall of Fame... Povlači se Jan Verner, "carevao" je 30 godina, a zameraju mu da je u Kuću slavnih radije primao crnce nego žene

Next post

FIT prvi put u Zemunu... Poznati ex-Yu bend 28. decembra u Festu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *