Home»Muzika»FIT prvi put u Zemunu… Poznati ex-Yu bend 28. decembra u Festu

FIT prvi put u Zemunu… Poznati ex-Yu bend 28. decembra u Festu

2
Shares
Pinterest Google+
FIT/Photo: AleX
FIT/Photo: AleX

Grupa FIT, jedan od najupečatljivijih bendova čuvene RiRock scene, nastupiće 28. decembra u zemunskom klubu Fest.

Bend je formiran početkom osamdesetih, a ova četvorka doživela je veliki uspon i proboj krajem te dekade izdavanjem dva albuma – “Uz Rijeku” i “Daj mi ruku”, sa kojih pamtimo pesme: “Kao mačka”, “Telefon” i “Zaboravit ću sve”.

Pre deset godina su se ponovo aktivirali i nastavili sa koncertima ali i sa snimanjem novih pesama. U razmaku od dve godine objavljena su dva albuma: prvi je live presek njihove dotadašnje karijere, a drugi je studijski, sa novim pesmama po standardu svojih prethodnica.

Funkcionišući na relaciji Rijeka-Amsterdam poslednjih godina objavili su još dva singla – “Ljubav je magija” i “Otploviti”.

FIT? Photo: AleX
FIT? Photo: AleX

U novoj postavi nastupali su širom bivše Jugoslavije ukljućujući Beer Fest i Art Festival u Podgorici.

FIT uz osnivače Zorka Opačića – autora muzike i pevača Davora Lukasa danas čine i bubnjar Alen Tibljaš i basista Robert Jovanović.

Grupa koja je osamdesetih godina širila svoj krug publike zaraznim pop peesmama, još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnom tržištu.

Ulaznice po ceni od 800 dinara (pretprodaja) možete da nabavite u klubu Fest i u FELIX Shopu (TC Sremska). Na veče koncerta ulaznice će koštati 1000 dinara.

Previous post

Pozorišni festival Štrih Fest od 2. do 6. decembra u Kulturnom centru Čukarica

Next post

Preminula glumica Šeli Morison, zvezda serije "Vil i Grejs"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *