Home»Muzika»Homeland»Eterično, sanjivo i pejzažno… Stigao je novi album Ivice “1235”

Eterično, sanjivo i pejzažno… Stigao je novi album Ivice “1235”

4
Shares
Pinterest Google+
12345, cover
12345, cover

Novi album Ivice, pod nazivom “1235”, objavljen je krajem novembra ove godine za izdavačku kuću Kontra.

Album ima ukupno osam pesama i biće dostupan na većini digitalnih platformi (Deezer, Spotify, Apple Music, Google Play…).

Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie, odnosno bližim odrednicama “zvučnih pejzaža” i “sanjive” muzike, a na novom albumu osnovni gitarski izraz obogaćuje elektronskim i produkcijskim manipulacijama zvučnom slikom (muzička produkcija Milan Bjelica), na tragu vodećih imena savremene alternativne scene poput Bona Ajvera i Džejmsa Blejka.

Kako je nastavnik Ivan postao b(r)end Ivica

Ivica/Photo/Milica Stefanović
Ivica/Photo/Milica Stefanović

Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. Godine 2014. izabran je u deset najboljih mladih bendova na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom Demofestu. Singlovi Ivice nekoliko puta su zauzimali prvo mesto na nekadašnjoj top-listi Diskomera Radija Studio B. Ovog meseca objavio je album pod nazivom “1235” za izdavačku kuću Kontra. Radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi u Pančevu.

– Sve pesme na novom albumu nastajale su poslednje dve godine. Iako su snimane u kućnim uslovima na različitim mestima na kojima sam živeo, a uvek se ispostavi da su kuhinje najbolje za snimanje, glavni pečat zvuku dao je moj muzički producent Milan Bjelica. U fazi miksovanja izvlačili smo iz melodija, sintova i stihova sve ono što je eterično, sanjivo i pejzažno i od toga kreirali zvuk – objašnjava Ivica.

U odnosu na svoj prvi album, pačevački autor ističe različit pristup pisanju pesama, odnosno bogatstvo i slojevitost zvuka.

– Svaka pesma ima svoj specifični zvučni prostor. U nekom trenutku ti dosadi sviranje gitare pa pređeš na otkrivanje novog instrumenta. Za mene je to bio sintisajzer. Jedan potpuno nov svet, nova dimenzija u stvaranju pesama.

Istovremeno sa albumom objavljen je i prvi spot za pesmu “Niko kao ti”. Video je režirala i snimala Staša Bukumirović, a glavnu ulogu igrala je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Tatjana Tatić. Asistent kamere Dušan Grubin, a montažerka Nataša Pantić. Spot je sniman na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Pančeva.

 

Previous post

Kako smo uspeli da pređemo "ljude u odelima"... 40 godina Novog talasa obeleženo na FDU u Beogradu

Next post

Beograd ispod Digitalnog neba: Psihomodo pop ubacio Amerikanu u rok vremeplov i provozao nas kroz svoje snove zajedno sa malim crvenim patuljcima...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *