Home»Muzika»Deo smo sveta… Muzičari regiona složni pod krovom CISAC-a

Deo smo sveta… Muzičari regiona složni pod krovom CISAC-a

4
Shares
Pinterest Google+

Već drugu godinu za redom, Cisac, krovna autorska svetska organizacija, čiji je Sokoj dugogodišnji član, organizuje skup kome prisustvuju organizacije muzičkih autora iz regiona, koji pre svega uključuje ex-YU države, ali i regulatorna tela iz tih država, koja se bave regualtivom u vezi sa autorskim pravima (npr. Zavod za intelektualnu svojinu iz Srbije). Akcenat skupa je na podizanju nivoa saradnje izmedju ovih tela i organizacija.

Ovoga puta suorganizator je bio HDS ZAMP, a istovremeno sa ovim skupom održan je i već tradicionalni Regionalni sastanak organizacija muzičkih autora.

Regionalni seminar Cisaca održan je 22. oktobra, a Regionalni sastanak organizacija muzičkih autora 23. oktobra u Splitu.

Prvog dana Regionalni seminar sadržao je niz interesantnih prezentacija kolega iz Cisaca i iz regiona, kao što su npr. ‘Trenutni izazovi pred malim i srednjim društvima u Evropi’, ‘Pitanja implementacije DSM direktive u zakonodavstvo’, Izgradnja pozitivnog imidža organizacije’, ‘Državni nadzor kao dobro sredstvo upravljanja’ sa panelom i diskusijom u vezi sa iskustvima učesnika, ‘Praktični rezultati primene Direktive u Hrvatskoj’ itd.

Direktor Sokoja Dejan Manojlović ističe da Sokoj ima izuzetno dobru saradnju sa Cisacom, kao i svoje značajno mesto u ovoj organizaciji, što potvrđuje i njegovo aktivno učešće na ovom Seminaru, pa je tako direktor Sektora za dokumentaciju i raspodelu Sokoja, Srećko Barbarić, imao zapaženo izlaganje na temu ‘Izazovi u pogledu obrade podataka za mala Društva – primer Youtubea’

Drugog dana, na Regionalnom sastanku organizacijana dnevnom redu su bile uobičajene teme ovoga skupa, pre svega referat o stanju u regiji – izveštaji Društava u kome su se analizirali problemi Društava i razmenjivala pozitivna iskustva. Takođe je Srećko Barbarić podneo Izveštaj Radne grupe za mešovita dela, koja je aktivno radila između dva regionalna sastanka.

– Ovakvi sastanci i seminari su izuzetno korisni za sve nas, jer imamo priliku da čujemo druge koji su možda ispred nas, ali i one koji se bore sa problemima koje je Sokoj davno prevazišao. Tu saznajemo za rešenja ili prečice koje će Sokoju pomoći u radu, ali i pomažemo drugima da reše svoje probleme. Jednostavno učimo jedni od drugih – kaže Dejan Manojlović i još dodaje da treba istaći veliku zahvalnost Cisacu za organizovani seminar, ali i HDS ZAMP na izuzetnom gostoprimstvu.

Previous post

Kraj Simpsonovih?! Kompozitor uvodne numere kultne serije probudio najcrnju noćnu moru fanova

Next post

Majka Fredija Merkjurija priznala: Želela sam da moj sin oženi Meri, da imaju decu i normalnu porodicu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *