Konačno novi singl Alitora… Poslušajte “Consecration”

0
30
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Alitor, metal sastav iz Inđije, posle duže pause vraća se na domaću scenu novim video singlom pod nazivom “Consecration”.

Ovim singlom bend najavljuje drugi album koji će se simbolično zvati “II” (Alitor) i koji će biti objavljen pod okriljem izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.

Sastav će do objavljivanja albuma predstaviti još tri singla, a kompletno izdanje možemo da očekujemo početkom naredne godine.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Novi album, koji je sniman tokom ove godine, kao i sva dosadašnja izdanja benda, realizovan je u saradnji sa Lukom Matkovićem (Citadela Sound Production Studio) iz bendova Quasarborn i Bombarder.

Spot za pesmu “Consecration” takođe je realizovan u saradnji sa Lukom koji je bio zadužen za režiju i montažu, dok je snimatelj bila Jovana Uzelac.

– Consecration je jedna od prvih pesama koje smo uradili za ovaj album. I već na samom početku smo osećali da ova pesma ima elemente singla i da postoji šansa da se svidi ljudima. Iako je nastala u jednom vrlo bolnom momentu za Jovana i mene, ova numera je zapravo vrlo pozitivna. Glava tema ove pesme jeste naša ljubav prema muzici i tome koliko nam je ista, zajedno sa ovim bendom u kojem smo, pomogla da postanemo to što jesmo danas. Smatram da je ova pesma jedna od najboljih koje smo do sada snimili i da defintivno pokazuje naš veliki napredak u pisanju muzike – izjavio je frontmen benda Marko Todorović.
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Bend je do sada objavio EP “Embittered” (2012) i “Eternal Depression” (Full length, Witches Brew Records 2014).

Album “II” (Alitor) biće prvo zvanično izdanje benda posle 2016.godine i singla “Patterns of Redemption”.

Na predstojećim koncertima u Inđiji (29. novembar, Kulturni Centar) i Beogradu (30. novembar, Festival Hell Over Belgrade, Garaža) metalci iz Inđije premijerno će izvoditi i nekolko pesama sa novog albuma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime