Home»Muzika»“Dnevni rituali” Jurice Pađena & Aerodroma… Posle 7 godina stigao novi studijski album

“Dnevni rituali” Jurice Pađena & Aerodroma… Posle 7 godina stigao novi studijski album

4
Shares
Pinterest Google+
Aerodrom/Photo: facebook@GrupaAerodrom
Aerodrom/Photo: [email protected]

Iako su status rok velikana potvrdili još 80-ih godina prošlog veka, Jurica Pađen i grupa Aerodrom nisu prestali da isporučuju hitove koji su se bez obzira na promene muzičkih trendova uvek nalazili u samom vrhu regionalnih top lista.

Na krilima poslednjeg singla i spota “Sunce mi se smije”, ovaj kultni bend predstavio je novo studijsko izdanje pod nazivom “Dnevni rituali”. 13 pesama s prepoznatljivim kantautorskim potpisom Jurice Pađena ozbiljan su konkurent za rock album godine, a 6 već objavljenih singlova uključujući “Neka bude”, “Titanik” i “Ispod tuša” pravi su pokazatelj o kakvom se izdanju radi.

Sjajna grupa muzičara koju čine Tomislav Šojat, Ivan Havidić, Damir Medić, Fedor Boić, Jelena Vlačić, Ana Šuto, Mario i Zvonimir Domazet, Borna Čop i Hrvoje Prskalo nastavlja tradiciju isporučivanja kvalitetne sviračke i zvučne slike koja Pađenovu muziku krasi još od najranijih dana, a sve pod uticajem rock velikana 60-ih i 70-ih.

Jurica Pađen/Photo: facebook@GrupaAerodrom
Jurica Pađen/Photo: [email protected]

Jurica Pađen uvek je znao da pronađe melodiju, stih ili frazu u koju će se publika i kritika zaljubiti na prvo slušanje, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je talente brusio u Grupi 220, Parnom Valjku i Azri. U muzičkim krugovima poznat kao vrhunski studijski muzičar, ali svakako najzapaženiji kao autor bezvremenskih hitova poput “Fratello”, “Što si u kavu stavila” i “Otkazani let”, Pađen se transformisao u jednu od središnjih figura regionalne rock scene.

Osim što na albumu peva i svira gitaru i usnu harmoniku, Pađen je autor svih 13 pesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta. Za sjajno likovno oblikovanje omota zaslužni su Luka Vucić i Ljubo Zdjelarević.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Simply the Best... Tina Tarner snimila video poruku povodom svog 80. rođendana

Next post

Billboard odabrao: Bili Eliš je žena godine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *