Home»Muzika»Homeland»Probajte “Meso”… Goblini objavili prvi singl sa albuma “Jednina” koji stiže 4. decembra

Probajte “Meso”… Goblini objavili prvi singl sa albuma “Jednina” koji stiže 4. decembra

5
Shares
Pinterest Google+
Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Danas, 26. novembra, tačno u podne na Metropolis Music Serbia i Goblini YouTube kanalu objavljen je lyric video za pesmu “Meso” koja otvara novi studijski album “Jedina” šabačkog punk benda.

Posle šest godina diskografske pauze, Goblini će 4. decembra predstaviti novi studijski album pod etiketom izdavačke kuće Metropolis Music.

Tog istog dana od 13:00 časova održaće se promocija novog izdanja u Muzičkoj kući Metropolis, a od 19:00 časova i u Novom Sadu u Shamrock Baru.

Već sutradan, 5. decembra Goblini putuju u Sloveniju gde će u Ljubljani održati koncert. Dan kasnije sledi nastup u kultnom zagrebačkom klubu Močvara.

Album “Jedina” sa deset novih autorskih pesama snimljen je u studiju ROAD u Novom Sadu, a za produkciju bio je zadužen Dragan Alimpijević PIK.

Goblini, Jednina, cover
Goblini, Jednina, cover

Goblini su pank rok bend iz Šapca. Muzičku karijeru započeli su još 1992. godine kada su bend osnovali Alen Jovanović ( gitarista), Vladislav Kokotović ( basista) i Branko Golubović ( vokal).

Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva “lajv” izdanja i jednu kompilaciju.

Tokom devedesetih bili su jedan od najuticajnijih bendova, održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost.

U prvoj fazi karijere objavili su pet izdanja: “Istinite priče” (1994), “Live In KST“ (1995), “U magnovenju” (1996), “Turneja u magnovenju” (1998) i “Re Contra” (1999).

Bend je prestao sa radom 2001. godine i posle gotovo deset godina pauze vratio se na muzičku scenu sredinom 2010. Tri godine kasnije objavili su novi studijski album “Roba sa greškom”.

O Goblinima je snimljen i dokumentarni film 2010. godine –  “Ima nas gomila” koji prikazuje istorijat benda, njihov početak, razvoj, popularnost…

Previous post

Na svirci Sinka i Maere u klubu DOB-a fanovima je bilo super... a kako je bilo njima?

Next post

Simply the Best... Tina Tarner snimila video poruku povodom svog 80. rođendana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *