El Pre3idente 28. novembra u Festu… Podrška bendovi Framework i Predgrupa Meze

1
70

U četvrtak, 28. novembra u zemunskom klubu Fest nastupiće bendovi El Pre3idente, Framework i Predgrupa Meze.

Photo: Promo
Photo: Promo

Mladenovački El Pre3idente nastao je 2017. godine posle predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli. Alter ego Luke Maksimovića bio je povod za stvaranje benda pod imenom El Prezidente.

Bend svira hard core/rep muziku, a tekstovi pesama imaju kritički osvrt na društvo, sistem i politiku.

Posle nekoliko promena u članstvu, sadašnju ekipu čine: Luka Maksimović (vokal), Miljan Milosavljević (drugi vokal), Milan Đorđević (bas gitara), Dragan Mladenović (ritam gitara), Nenad Vještica (solo gitara) i Filip Fly Đorđević (bubnjevi).

Framework/ Photo: Facebook /Kulturni Centar Ribnica Kraljevo
Framework/ Photo: Facebook /Kulturni Centar Ribnica Kraljevo

Framework je autorski metalcore bend iz Mladenovca oformljen 2002. godine.Tokom prve faze rada, objavili su demo snimak i osvojili prvo mesto na 5. Šumadijskom demo festu 2006. godine u Kragujevcu.

Poslednji nastup sa starom postavom održan je u beogradskom klubu Danguba 2009. godine. Posle toga Framework je prestao sa radom, a članovi su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard.

Početkom 2017. bend se aktivira sa novom-starom postavom i kao takav osvajio je prvo mesto na Mini gitarijadi u Kraljevu 2017.

Nastupali su po klubovima i festivalima u Beogradu, Aranđelovcu, Požarevcu, Prnjavoru, Vršcu, Velikom Gradištu gde su 2017. osvojili treće mesto. Početkom 2018. godine Framework je stigao do polufinala Prvog demo festa u Zemunu.

Bend posebno ističe učešće na Beer festu 2018. (Alternative stage), Street art festivalu u Kraljevu 2017, i nastup na III Moonwalk festivalu u Pančevu, a na 37. majskoj gitarijadi u Požarevcu osvojili su treće mesto.

Beogradski hard core bend Predgrupa Meze postoji od 2006. godine, a ekipu čine: Duduk Bruka (vokal), Mastermajnd N Prvi (bubnjevi), Đ.O.Č. (bas gitara), Oni Najgori (električna gitara) i Šami (elekrtčna/bas gitara).

Svirka u klubu Fest počinje oko 21:30, a cena ulaznice iznosi 300 dinara.

https://www.youtube.com/watch?v=5NyVMgACC3c

1 KOMENTAR

  1. el prezidente je odlican bend. malo malo svakih 6 meseci gostuju negde. muzika odlicna ko zeli posle koncerta u ludnicu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime