Home»Muzika»Rekli su “Not in This Lifetime”, a onda su pod tim sloganom napravili treću najuspešniju turneju svih vremena

Rekli su “Not in This Lifetime”, a onda su pod tim sloganom napravili treću najuspešniju turneju svih vremena

4
Shares
Pinterest Google+
Guns N' Roses /Photo: YouTube printscreen
Guns N’ Roses /Photo: YouTube printscreen

Iako je u jednom momentu to delovalo nemoguće, turneja na kojoj su zajedno ponovo na scenu stali Eksl Rouz, Sleš i Daf Mekejgen postala je treća najveća turneja svih vremena, piše Billboard.

Pod nazivom “Not in This Lifetime”, na osnovu jednog Ekslovog odgovora na pitanje o ponovnom radu sa Slešom i uprkos pehu na otvaranju kada je Rouz slomio nogu na prvom nastupu, turneja je počela 2016. godine i završila se 3. novembra ove godine. U tom periodu bend je prodao 5.371.891 ulaznica i zaradio 584.2 miliona dolara na 158 koncerata. Ed Širan i dalje drži prvo mesto sa 775 miliona dolara prikupljenih tokom svoje “Divide” turneje 2017-2019, a U2 ostaje na drugom mestu sa “360°” turnejom, koja je u periodu 2009-2011 zaradila 736 miliona dolara.

– Turneja je bila pre svega u Severnoj Americi, a 87 od 158 koncerata (55%) se odvijalo u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku – primetio je Billboard. –Ali bilo je i višestrukih poseta Evropi (31 koncert), Aziji (16) i Južnoj Americi (15), plus osam datuma u Australiji i jedan koncert u Johanesburgu u Južnoj Africi. Sa više vremena u Severnoj Americi, bend je mogao da svira ravnomerniju kombinaciju stadiona i arena, za razliku od brzih jurnjava po stadionima širom sveta. Njihova turneja po matičnom kontinentu donela je 258,5 miliona dolara i prodato 2,3 miliona ulaznica, što je još daleko ispred vrednosti od 166,1 miliona dolara u Evropi.

Ipak, najuspešniji period bilo je njihovo dvonedeljno “zaustavljanje” na stadionu u Londonu u junu 2017. godine, gde su zaradili 17,7 miliona dolara i prodali 140.877 ulaznica.

Očekuje se da će se bend sada posvetiti svom novom albumu još od “Chinese Democracy” iz 2008. godine.

– Svi toliko govore o ovoj Guns N’ Roses ploči, sa kojom mi zapravo nismo ništa uradili – rekao je gitarista Sleš u aprilu, ali i dodao: – Dakle, moraćemo nekako da se fokusirano na to.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Harison Ford u najnovijoj ekranizaciji čuvenog romana... Objavljen prvi trejler za film "Zov divljine"

Next post

Queen, Led Zeppelin, Prins, Tina Tarner... u četvrtak u Sava Centru. Da, slušamo Rock Operu #2

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.