Borghesia… Zvanična satnica koncerta u MKC Petefi Šandor

0
80

Slovenački bend Borghesia stiže u Novi Sad gde će 29. novembra održati koncert u MKC Petefi Šandor. Specijalni gosti i domaćini biće unikatni duo Lepša Brena.

Brorghesia/Photo: facebook@borghesiaband/Jože Suhadolnik
Brorghesia/Photo: facebook@borghesiaband/Jože Suhadolnik

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima. Bend su koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. godine svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

U periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom 90-ih prestali su sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend.

Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno (kao što smo i navikli u vezi ovog benda) biti shvaćeni u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma “Proti Kapitulaciji”održi svoj nastup pred fanovima i prijateljima u Srbiji.

https://www.youtube.com/watch?v=b3XtzjQbp8A&fbclid=IwAR174sDbiC-VfStrlKApn4EpSwJskEGbvOn5kCiYwHl3Hs_4kEPuowGR0Go

Lepša Brena je arhi-pop duo iz Novog Sada/Budimpešte, koji je formiran 2017. gidine sa idejom da kombinuje arhitektonske pojave i teme, sa pop melodijama i tako probudi osećajnost mrtvih prostora i svest preosećajnih tela u plesu.

Kao i Borghesia, bend Lepša Brena neguje nestandardan i vrlo originalan zvuk tako da nas sve očekuje jedno autentično audiovizuelno putovanje 29. novembra. Bend čine: Attila Antal i Višnja Žugić, sa povremenim saradnicima, sa kojima uživo izvode svoju muziku.

Satnica koncerta:
– 20:30 – ulaz
– 21:00 – Lepša Brena
– 22:10 – Borghesia

Ulaznice možete da nabavite u Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže po cenama:
– 800 dinara – od 01. novembra do 28. novembra
– 1000 dinara – na dan koncerta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime