Home»Muzika»Vintage Les Paul sa potpisom Džoa Bonamase za manje od 1.000 dolara… možda ta kupovina i ima smisla…

Vintage Les Paul sa potpisom Džoa Bonamase za manje od 1.000 dolara… možda ta kupovina i ima smisla…

3
Shares
Pinterest Google+
Džo Bonamasa/Photo: YouTube printscreen
Džo Bonamasa/Photo: YouTube printscreen

Van glavnog fokusa, prodaje albuma i ulaznica za koncerte, slavni svetski rock muzičari značajan prihod ostvaruju od merchandisinga, među kojima su među najzanimljivijima potpisani custom instrumenti u ograničenoj ediciji.

Džo Bonamasa, američki blues rock gitarista i autor, upisan je u legendu još kada je kao 12-godišnjak, 1989. godine, otvorio koncert legendarnog B.B. Kinga.

Na sceni i u studiju, Bonamasa je svirao sa brojnim velikanima rocka, među kojima su Erik Klepton, Badi Gaj, Stiven Stils i Stivi Vinvud. Od 2000. do 2018. objavio je 13 studijskih solo albuma i 16 koncertnih (uključujući ovogodišnji “Live At The Sydney Opera House”), a zanimljiva su njegova čak četiri zajednička izdanja sa novom američkom blues rock divom Bet Hart.

Bonamasa je u rock krugovima poznat i po kolekciji električnih gitara i pripadajućih rekvizita. Iz toga je nastao i njegov ‘dodatni’ posao – prodaja custom gitara s njegovim potpisom.

Sa kompanijom Epiphone, liderom u izradi pristupačnih profesionalnih instrumenata, Bonamasa, kao najnoviji projekt, predstavlja ograničeno izdanje električne gitare “Joe Bonamassa 1960. Les Paul Standard Norm Burst”.

Epiphone Joe Bonamassa 1960 Les Paul Standard Norm Burst
Epiphone Joe Bonamassa 1960 Les Paul Standard Norm Burst

To je njihovo već sedmo partnerstvo u izradi gitara s potpisom, u kojem su stalno opredijeljeni za proizvodnju povoljnog instrumenta za ljubitelje muzike. Ekskluzivni Epiphone “Norm Burst” dizajniran je na temelju originalnog Les Paula iz 1960. i na gitari se nalazi klasično Les Paul mahagoni telo sa Norm Burst završetkom i ProBuckerTM dvostrukim magnetima sa ožičenjem u stilu 50-ih godina, a isporučuju se sa “Lifton” futrolom i autorizovranim sertifikatom.

Epiphone Joe Bonamassa 1960 Les Paul Standard Norm Burst dostupan je kod ovlaštenih dilera Epiphonea po celom svijetu, a verzija gitare sa potpisom ograničenog izdanja od 300 primeraka dostupna je isključivo u službenoj internet prodavnici Džoa Bonamase.

Internacionalna cena gitare bez potpisa je 850 američkih dolara, a sa potpisom – 950.

Previous post

Ponekad je uzbudljivije u teoriji nego u praksi... Zvanično objavljen novi album Coldplaya

Next post

Već 20 godina se pravda... Bek: Ljudi, nisam sajentolog. Moj otac je bio, a ja samo pravim muziku...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *