Home»Film»Producenti filma “Boemska rapsodija” odlučili: Snimaćemo biografski film o Majklu Džeksonu

Producenti filma “Boemska rapsodija” odlučili: Snimaćemo biografski film o Majklu Džeksonu

3
Shares
Pinterest Google+
Majkl Džekson/Photo: Facebook@michaeljackson
Majkl Džekson/Photo: [email protected]

Majkl Džekson dobija biografski film. Producent “Boemske rapsodije”, filma o Frediju Merkjuriju, Graham King počeo je detaljnije da istražuje karijeru kralja popa kako bi jednog dana napravio film posvećen njegovom životu i uspesima.

King je zatražio od scenariste “Gladijatora” i “Avijatičara” Džona Logana da se s njim upusti u ovaj projekat. Film trenutno nema ni studio, ni distributera. Scenario neće sadržati delove života Džeksona koji su prikazani u dokumentarnom filmu “Leaving Neverland”, četverosatnom dokumentarcu HBO koji prikazuje ispovesti žrtava navodnog zlostavljanja pevača.

Da se radi na ovom projektu, potvrdio je za Variety predstavnik za medije Kinga, ali nije komentarisao hoće li Loganov scenario uključivati koreografa Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčuka, čije priče prati dokumentarac i koji su optužili Džeksona da ih je kao decu zlostavljao.

Kao odgovor na dokumentarac, koji je zaradio Emmy za dokumentarac godine, Džeksonova fondacija podigla je tužbu protiv HBO od 100 miliona dolara, tvrdeći kako su Robson i Sejfčuk imali dobar finansijski motiv da izmisle događaje. Savezni sudija dodelio je fondaciji pravo da slučaj preda na arbitražni postupak, na šta se HBO žalio prošlog meseca.

Kingova biografija o kralju popa nije jedini projekat koji će prikazati razvoj njegove karijere od Jackson 5 do svetske pop dominacije. Naime, na Brodveju će se od iduće godine prikazivati mjuzikl “MJ the Musical”, u kojem će glavnu ulogu imati glumac Efraim Sajks. On se trenutno pojavljuje u pop mjuziklu “Ain’t Too Proud – The Life and Times of The Temptations”. Zaradio je nominaciju za nagradu Tony, a pojavio se i u NBC “Hairspray Live!”. Mjuzikl će se izvoditi od 6. juna 2020. u Neil Simon Theatreu.

Inače, Kingov film o Merkjuriju “Bohemian Rhapsody” do sada je zaradio više od 900 miliona dolara.

HL/ Izvor: muzika.hr

 

Previous post

Rambo Amadeus na dodeli priznanja DORF: Ovo društvo će postati normalno kad undeground postane mainstream

Next post

Ponekad je uzbudljivije u teoriji nego u praksi... Zvanično objavljen novi album Coldplaya

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *