Home»Muzika»Ponekad je uzbudljivije u teoriji nego u praksi… Zvanično objavljen novi album Coldplaya

Ponekad je uzbudljivije u teoriji nego u praksi… Zvanično objavljen novi album Coldplaya

4
Shares
Pinterest Google+
Coldplay/Photo: printscreen
Coldplay/Photo: printscreen

Londonski alter post-britpop Coldplay objavio je osmi studijski album “Everyday Life” u svim formatima, CD, vinil, kaseta i digitalno izdanje, čijih je 16 numera podeljeno u dva dela – “Sunrise” i “Sunset”.

Podseća to na dvodelni “children”/”parents” koncept koji je Nik Kejv predstavio na svom nedavnom albumu “Ghosteen”, posebno jer je album Coldplay opisan kao njihov najeksperimentalniji rad dosad.

Coldplay/Everyday Life, covere
Coldplay/Everyday Life, covere

Iako kritičari mainstream medija nisu jednoglasno oduševljeni (za razliku od Kejvovog dela), reakcije na konceptualno Coldplay ostvarenje su, ipak, uglavnom pozitivne, uz konstatacije kao što su “odvažan pokušaj prelaska iz tradicije”, ali i da su neke pesme “ponekad uzbudljivije u teoriji nego u praksi”.

– Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je svuda. Iako je zaista puno nevolje na svetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas –izjavio je frontman Kris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1 koji možete poslušati ovde:

Pre izlaska albuma, bend je objavio niz singlova, “Daddy”, “Champion Of The World”, “Orphans”, “Arabesque” i “Everyday Life”, a vrlo zanimljivu internet live promociju albuma Coldplay je priredio u Jordanu. Dva nastupa “Sunrise” i “Sunset” su izvedena u razmaku od 12 sati i live streaming je pratilo više od 15 miliona ljudi na linku.

HL/Izvor: glas.ba

Previous post

Producenti filma "Boemska rapsodija" odlučili: Snimaćemo biografski film o Majklu Džeksonu

Next post

Vintage Les Paul sa potpisom Džoa Bonamase za manje od 1.000 dolara... možda ta kupovina i ima smisla...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *