Home»Kult»Na prodaju kostimi Betmena i Robina iz TV serije šezdestih… cenu nećemo da napišemo u naslovu zbog čitalaca sa slabijim srcem

Na prodaju kostimi Betmena i Robina iz TV serije šezdestih… cenu nećemo da napišemo u naslovu zbog čitalaca sa slabijim srcem

3
Shares
Pinterest Google+
TV serija Batman, 1966/Photo: jimsworldandwelcometoit.com
TV serija Batman, 1966/Photo: jimsworldandwelcometoit.com

Kostimi Betmena i njegovog pomoćnika Robina iz TV serije koja je emitovana šezdesetih godina 20. veka uskoro će biti ponuđena na aukciji u Los Anđelesu zajedno sa zbirkom ostalih predmeta iz serija iz tog razdoblja, “Zvezdanih staza” i “Srećnih dana”.

Kostimi u koje su bili obučeni superjunaci 120 epizoda Betmena emitovanih između 1966. i 1968. retro su stila, ali na aukciji koja će biti održana 17. decembra mogli bi da postignu cenu od 150.000 do 200.000 dolara.

Iz specijalizovane aukcijske kuće Profiles in History kažu da je reč o jedinim kostimima koje su nosili tadašnji Betmen – Adam Vest i Robin – Bart Vard. Pod čekić će i ostali predmeti iz serije, na primer Šekspirova bista koji skriva dugme za otvaranje “bet pećine” i crveni telefon, sastavni deo betmobila.

Zbirku Džona Azarijana, koja se smatra jednom od najvećih na svetu, čine i tunike koje su nosili nosili Vilijam Šatner i Leonard Nimoj, odnosno kapetan Džejms Kirk i dr. Spok u seriji “Zvezdane staze”, čija se vrednost procenjuje na 40.000 do 60.000 dolara, prenosi Al Džazira.

Ova aukcijska kuća ranije je prodala kacigu Darta Vejdera iz filma “Imperija uzvraća udarac” za 1,125 miliona dolara.

HL/Izvor: nedeljnik.rs

Previous post

Već 20 godina se pravda... Bek: Ljudi, nisam sajentolog. Moj otac je bio, a ja samo pravim muziku...

Next post

Jako, tvrdo i žestoko... Orvel69 obeležio sedam godina rada sjajnom svirkom u Atom Akademiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *