Home»Life Story»Tata Miki projekat… Ovako zvuči najčistija ljubav: Prijatelji večeras u KC Gradu izvode poslednje pesme muzičara i umetnika Miroslava Ničića

Tata Miki projekat… Ovako zvuči najčistija ljubav: Prijatelji večeras u KC Gradu izvode poslednje pesme muzičara i umetnika Miroslava Ničića

5
Shares
Pinterest Google+
Miroslav Ničić, Tata Miki/Photo: instagram
Miroslav Ničić, Tata Miki/Photo: instagram

Miroslav Ničić, bivši gitarista beogradskog benda Zemlja Gruva, na sceni je bio poznat kao Niče. Nakon rođenja Lane i Vala, koji sada imaju 6 i 4 godine, poželeo je da svi počnu da ga zovu Tata Miki.

A on, Tata Miki, tokom tri i po godine svog lečenja od leukemije, komponovao je ceo album pesama posvećenih svojoj porodici. U bolničkim sobama Beograda, Beča i Tel Aviva, on ih je, na radost i šokove medicinskog osoblja i ostalih pacijenata, odsvirao, otpevao i snimio demo-verzije.

Ničeovi saradnici muzičari, kolege sa scene, na koncertu će izvesti sopstvena viđenja njegovih poslednjih kompozicija. Neke od njih su dečje, neke tinejdž, neke za odrasle, a neke surovije i od toga.

Aranžmani nekih od ključnih beogradskih bendova i izvođača zajedno oslikavaju uzbudljiv unutrašnji pejzaž koji je Niče ostavio za sobom.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

Koncert, koji se održava u KC Gradu u subotu, 23. novembra od 22h, prati izložbu fotografija bolji.života – Detalji jednog bolničkog života, koja predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

Previous post

OMG! Merilin Menson obradio legendarni hit Doorsa za potrebe novog filma po Stivenu Kingu... The End

Next post

Saša Baron Koen žestoko kritikovao Marka Zakerberga: Da je FB osnovan 30-ih, Hitler bi preko njega mogao da targetira Jevreje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *