Home»Muzika»Kanje Vest prešao na operu… Premijera njegovog “Nabucodonosora” 24. novembra u Los Anđelesu

Kanje Vest prešao na operu… Premijera njegovog “Nabucodonosora” 24. novembra u Los Anđelesu

4
Shares
Pinterest Google+
Kanje Vest/Photo: YouTzube printscreen
Kanje Vest/Photo: YouTzube printscreen

Američki reper Kanje Vest objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu, kao i da će njegova sledeća produkcija nositi naziv “Nabukodonosor”, a biće izvedena u Los Anđelesu 24. novembra.

Reper je tokom vikenda najavio operu u kojoj će nastupiti horska grupa Sunday Servis, koju Kanje predvodi i s kojom je ove godine izveo brojne duhovne hrišćanske pesme.

Operu, koja će biti izvedena u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira italijanska konceptualna umetnica Vanesa Bikroft, nekadašnja Vestova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu “Yeezy”.

Inspiraciju za naziv opere reper je pronašao u vavilonskom vladaru Nabukodonosoru II, s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni vladar poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

– Nabukodonosoru je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, što ga nije ometalo u tome da ostane car – rekao je američki reper, koji se nedavno proglasio “najvećim savremenim umetnikom”, prenosi Indeks.

Neki smatraju da je povratak pevača veri, o čemu svedoče nova opera, ali i poslednji album “Isus je kralj”, duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Neću više da budem Betmen... Kristijan Bejl otkrio zašto je odbio da četvrti put obiuče kostim čoveka-slepog miša

Next post

Kakav dan... Novi album benda DrvoTruo "Kakav bi ovo bio dan" stigao i na CD-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *