Home»Muzika»Homeland»AmanZaman je “Online”…  Treći album stiže 1. decembra

AmanZaman je “Online”…  Treći album stiže 1. decembra

5
Shares
Pinterest Google+
AmanZaman/Photo: Filip Vićentijević
AmanZaman/Photo: Filip Vićentijević

Bend AmanZaman objavio je svoje treće studijsko izdanje, album “Online”, pod etiketom izdavačke kuće Hardwired Media, koji je nasledio”Samo neka Gori” (LP 2011.) I “Noć” (EP, 2015.).

Album “Online”, koji će zvanično biti predstavljen 1. decembra, predstavlja produkt plodne saradnje benda sa velikim brojem gostujućih muzičara, producenata i vizuelnih umetnika, i predstavlja krunu karijere dosadašnjeg rada grupe.

Izdanje sadrži 10 numera, od kojih je polovina na srpskom, a druga polovina na engleskom jeziku, snimanih u periodu od 2014 – 2019 na nekoliko lokacija (Studio “69”, studio SAE univerziteta, Pink SSL studio, “Hedonist” I “Wolf” studio).

Na albumu, pored članova benda AmanZaman, gostuje veliki broj muzičara iz zemlje (Relja Derbogosijan, Todor Živković, Filip Šmigović, Igor Srećković, (Money, We want Freedom, Marioneta, United), kao i gosti iz inostranstva na pesmi “Money” (Tommy T sa Jamajke i Dudley Slang iz Francuske Gvajane).

Produkciju albuma potpisuju Vuk Starinac (Online, Ogledalo, Borba I Keep on Fightin’), Mihajlo Đorović (“Nemir, Mir I rat” I “Marioneta”) I Danilo Marinković (“Freedom”, “Tommorow”, ) dok su za tekstove bili zaduženi Snežana Antić i Danilo Marinković, kao I Vuk Starinac (Keep on Fightin’).

Dizajn omota je delo umetnice Anđele Micić Marjanović, a dizajn fonta je delo Ljubice Janković, a promo fotografije benda je uradio Filip Vićentijević.

AmanZaman - Online, cover
AmanZaman – Online, cover

“Online” – spisak numera:

#1 Nemir, Mir I Rat
#2 Money
#3 Online
#4 Marioneta
#5 Borba
#6 United
#7 Ogledalo
#8 We want Freedom
#9 Keep on fightin’
#10 Tomorrow

AmanZaman je autorski cross – over band nastao 2010. godine u Svilajncu, po ideji i inicijativi frontmena I kompozitora Danila Marinkovića.

Muzika benda je mešavina reggae/ska/dub uticaja sa Jamajke, balkanske muzike i elektronske muzike Britanije s početka 90’ tih godina XX veka.

Ideja benda je zasnovana na poštovanju ljudskih prava i toleranciji, kako rasnoj, religioznoj i međuljudskoj, pre svega, a lirika kombinacija motivacionih i šaljivih pogleda na svet. 

Bend je tokom godina pretrpeo različite promene u postavi, kroz njega je prošlo 20-ak muzičara, dok aktuelna postava radi na uvežbavanju novog materijala za novu turneju i promociju najnovijeg albuma “Online”.

Dok ne stigne “Online”, da se poodetimo kako su AmanZaman zvučali pre nekoliko godina…

 

Previous post

Džejmi Oliver podgreva biznis...  Posle bankrota u Velikoj Britaniji, otvara 21 restoran širom sveta

Next post

Objavljene nominacije za Grammy nagrade 2020, ženskih izvođača više nego ikada, favoriti - dve tinejdžerke

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *