Home»Muzika»Homeland»“Vreme pokaže”… Iskaz ima novi singl, a početkom sledeće godine stiže i album

“Vreme pokaže”… Iskaz ima novi singl, a početkom sledeće godine stiže i album

4
Shares
Pinterest Google+
Iskaz/ Photo: Promo (Kontra)
Iskaz/ Photo: Promo (Kontra)

Pančevački bend Iskaz objavio je novi singl pod nazivom “Vreme pokaže” (izdavačka kuća Kontra) i još jedan je  u nizu singlova benda koji najavljuju peti, studijski album “Lavirinat” (složenica od reči lavirint i inat). Novo izdanje pojaviće se na tržištu početkom naredne godine.

Singlom “Vreme pokaže” Iskaz se vraća svojim korenima – hip hopu, ali u isto vreme savremenom i modernom produkcijom uplivava u “trap” vode.

Muziku i tekst potpisuje Zoran Stefanov, dok je za produkciju bio zadužen Milan Bjelica.

Numera opisuje upornost i odlučnost da se ni od čega napravi nešto. Želju da se krene iz “blata” i dosegnu zvezde, odnosno dožive snovi uprkos lošim prognozama za uspeh.

Potreba za nečim boljim i lepšim od onoga što nudi okolina, lažni prijatelji, problemi svakodnevnice. Vreme ima tu moć da stvari i ljude postavi na svoje mesto. Ko je ko i ko je šta, pre ili kasnije ispliva.

Iskaz/ Photo: Promo
Iskaz/ Photo: Promo

Iskaz je publici poznat po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu kap i socijalno i psihološki angažovanim tekstovima.

Do sada su objavili četiri studijska albuma: “Natio” (2006), “Teorija Haosa” (2008), “Eros” (2011) i “Tanatos” (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa.

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je hip hopa, funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Iskaz se trudi da svoj rad što više prezentuje koncertima, jer nastupi i svirke su ipak najbolja demonstracija onoga što rade.

Previous post

FAF slavi domaće autore... Šest premijera u devet festivalskih dana

Next post

Sve o seksu i osećaju tuge... Hari Stajls uživo predstavio dve pesme sa drugog solo albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *