Riječki duo The Siids objavio debi album “Brutalist”, ali i novi video singl

0
75
The Siids/ Photo: Stella Mešić
The Siids/ Photo: Stella Mešić

Novi riječki duo The Siids koji čine Stanislav Grdaković i Darko Terlević, predstavio je debitantsko studijsko izdanje pod nazivom “Brutalist”. 

Na novoprobuđenoj i pulsirajućoj sceni mladih izvođača koji osvajaju publiku i kritiku, The Siids se poslednje dve godine posebno istakao svojom audio-vizualnom estetikom što je rezultiralo time da je i zvanično proglašen za “najperspektivnijim riječkim mladi bend”.

Od trenutka osnivanja bend je identitet gradio ne samo zvukom nego i vizualizacijom emocija i atmosfere pesama.

Sineastičnim video spotovima nastalim u saradnji sa perspektivnim lokalnim umetnicima dominirala je brutalistička arhitektura čija su monumentalnost i utopistički kontekst poslužili kao idealna kulisa za senzibilitet njihovog zvuka.

To se posebno istaklo u audio vizualnoj trilogiji – “Meaningless”/Weightless”, “Lovers” i “Giving Myself To You” kojom je bend i osvojio publiku.

Cover design/ Mladen Stipanović - Smart 69
Cover design/ Mladen Stipanović – Smart 69

– Brutalist je metafora za svet koji nas okružuje, za međuljudske odnose koji se stvaraju na društvenim mrežama, za ljubav koja negira nežnost, za sreću koju kupuju stvari i stvarnost u kojoj muzika ima sve manje važnosti – otkrivaju The Siids simboliku naslova albuma prvenca.

Uporedo sa objavljivanjem novog izdanja stigao je još jedan video singl i to za pesmu “Beats Running Down”.

Spot za ovi numeru radila je talentovana riječka vizualna umetnica Stella Mešić.

Pesma “Beats Running Down” govori o potrazi za nečim novim, potrebi za izlaskom iz začaranih krugova ljubavnih odnosa, poslovnih obaveza i svega onoga što koči slobodu, a spot verno prati ideju i metaforu novog singla.

Za lokaciju snimanja odabrani su Vinkovci, grad u kome je Stella odrasla i u kome je na najintimniji način mogla vizualizuje obračun protagonistkinje s mestima i prostorima čiji je taoc.

Video prikazuje beg od svega u nadi za pronalaskom samog sebe, a Gina, devojka kojoj je dodeljena glavna uloga, dočarala je kulminaciju psihološke i emotivne borbe autentično i intenzivno, iz kadra u kadar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime